Äntligen...
Publicerat den

... har vi varmt och gott här hemma igen. Nästan lite för varmt faktist, men nu klagar jag inte! Det var en kille här som fixade det i morse och det var väldigt skönt att ha det klar nu innan vi åker. Jobbedagen har likt de flesta andra gått i ett. Direkt jag slutade hämtade jag Rikard, Isabell och Aska vid stationen och sedan styrde vi mot syster. Mysigt att träffa henne och tjejerna igen. Isabell fick jättefina kläder av morfar och Erika som Annika hade med sig från Schweiz. Bild kommer förr eller senare.
 
Nu ikväll har jag packat lite. Imorn blir det tidigt jobb och sedan direkt hem och vila. Sen kommer Stefan när han slutat jobba och då kör vi direkt. Hoppas att vi inte kommer upp efter midnatt bara. 
 
Får se om det blir något bloggat i helgen men jag önskar er alla en trevlig sådan iallafall!
 
Älskade unge
 



Veckans andra...
Publicerat den

... löprunda gjorde jag nu ikväll. Kändes bra idag. Eftersom jag är lite mörkrädd så går det lite snabbare nu när det är mörkt när jag springer. Jag har såklart Aska med också som skyddar mig. 
 
När jag kom hem från jobbet idag hade Rikard och Isabell besök av faster och lille Morgan. Dom hade bakat äppelpaj som vi fikade. Sedan när gästerna åkte hem blev det middag och sedan gick hela familjen en promenad. Skönt att komma ut på kvällen på en ordentlig promenad. Väl hemma igen var det ganska direkt dags för trollet att sova och eftersom det var Rikards nattning gick jag direkt ut och sprang. 
 
Nu blir det lite Tv innan det blir sängen. Imorn väntar såklart jobb och sedan åker vi till syster min och äter middag och leker med tjejerna. Vi lämnar också Aska där över helgen eftersom vi åker till Stockholm. Där väntar Lidingöloppet för Rikard och grabbarna och sista etappen i klassikern. Blir också lite mys med mormor och Roffe. 
 
Update om värmen är att den fortfarande inte kommit igång. Rikard hade en kille här idag och det verkarsom att cirkulationspumpen är i sönder. Men han kommer tillbaka imorn igen så förhoppningsvis får han igång det direkt. Det är inte jättekallt inne men vi vill gärna få igång det snart. 
 
Gillar denna bilden på mina vattendjur. Snart måste vi åka till badhuset igen!
 



Problem...
Publicerat den

... har uppstått lite här hemma. Vi får inte igång värmen riktigt här hemma så det är lite kyligt. Rikard ska försöka ringa och fixa detta imorgon. Ännu sålänge är det ändå helt okey, men blir det kallare ute så vill inte jag vara med mer. Så vi får verkligen hoppas att det kommer igång under morgondagen. Jag är ju inte heller den varmaste av personer så jag är allt lite gnällig just nu. Men många tända ljus blir det och det gillas ju.
 
Jobbedagen har gått snabbt trots att jag jobbade ända till halv 7. Sen när jag kom hem blev det bus och mys med lillan och sedan nattning. Det är nog det bästa som finns att komma hem till, en busig tjej som sedan blir sömnig och vill mysa. Underbart helt enkelt. Rikard och Isabell har varit både på öppna förskolan och hos tandläkaren idag. Flitigt flitigt!
 
 En dag i vintras när vi varit iväg och det var lite kyligt inne!!
 



Höstrusk...
Publicerat den

... kan man nog samanfatta dagens väder. Blåst och kallt och det kändes verkligen att hösten är här. Jobbedagen har gått ganska så snabbt och eftermiddagen och kvällen har också gått i ett. Isabell går hela tiden nu så det är verkligen high life här. Rikard lagade stuvade makaroner och köttbullar till middag och jag tror faktist att det är Isabells favoritmat. Medan köksan (i nuläget Rikard ;)) tog hand om köket så badade lillan. Sedan har vi hunnit mysa lite i soffan och lekt lite till innan hon fick välling och la sig. Rikard nattade idag och då passade jag på att ta med mig Aska på en löprunda. Galet trött jag var när jag kom hem men jag gjorde det iallafall. 
 
Nu är ljusen tända här hemma och så blir det nog varje kväll framöver. Jag älskar verkligen ljus i höstmörkret. Att bero på ljus så håller vi på att planera för utomhusbelysning här hemma. Vår granne ska hjälpa oss med det, så vi får se vad det blir. Vad som säkert är att vi verkligen behöver mer ljus nu så känns bra. Sen ska vi tigga hjälp av min pappa att såga ner ett träd med så får vi ännu mer ljus kring huset!
 
Bjuder på lite bilder på höstfixet jag gjorde igår!
 
Höstlöv 
En ljuslykta jag gillar
Turkost, kanske inte så höstigt men vet inte vad jag ska ha där än
Dessa gjorde jag igår med kastanjerna
 



Snabb...
Publicerat den

... måndagshälsning kommer här. Vi har haft en jättebra helg så bloggen har prioriterats bort. I lördags hade vi utedag och det blev jättefint! Sen igår var vi på kalas. Jag och Isabell var också iväg på förmiddagen och plockare kastanjer så det använde jag och gjorde lite höstdekorationer med!

Nu är jag på jobbet igen så blir bara snabbt inlägg! Hoppas ni alla mår bra och har haft en bra helg!!



Höstfix...
Publicerat den

... i trädgården har det blivit hos oss idag. Isabell var med och hjälpte till hela förmiddagen. Sen vid lunch kom farmor och farbror på besök och medans Isabell sov fick vi hjälp i trädgården. Sedan blev det bus och lek och jag klippte gräset. Vi har under dagen hunnit med att rensa rabatter, såga ner träd, plockat in utemöbler, klippt gräs, och lite mer. Känns skönt att ha det gjort även om vi nog måste lägga en dag till ute. Fast det är mest bara mysigt tycker jag. 
 
Nu tittar jag och Rikard på tv och Isabell sover gott. Blir en ganska tidig kväll för vi är lite möra efter en dag ute. Imorgon väntar kalas på eftermiddagen och innan det blir det lek och bus och sen tänkte jag åka och samla lite kastanjer så jag kan höstpynta lite här hemma. Kanske bluder på en bild hur det blir under morgondagen!
 
Kvällens bild blir ett glatt födelsedagsbarn för drygt en månad sedan<3
 



Då...
Publicerat den

... var det torsdag igen och bara fredagens jobb kvar innan helg! Idag har jag varit väldans trött en blev piggare nu ikväll när jag kom hem till mina favoriter. Isabell är pigg igen efter vaccinet och det är verkligen full fart. Hon har fått en potta som vi provade första gången igår. Den fylldes på första gången hon provade, men det är väl mest tur. Vi tänkte vi kan prova någon gång om dagen men inget mer seriöst. 
 
Imorn blir det öppning igen och det innebär såklart sluta tidigt. Blir eventuellt stan med lilla familjen efter jobbet. Hade behövt vyta en tröja. Måste ju också inhandla fredagsgodis imorgon. 
 
På lördag tänkte vi ha en höstfixardag i trädgården. Så alla som vill jobba lite är välkomna hit. Vi bjuder på grillad korv till lunch för tappra arbetare! Det ska klippas gräs, rensas rabatter, plocka undan utemöbler m.m.
 
Bild från vårfixet när vi klippte häckar
Mer vårfix (högen till höger ska till tippen nästa vecka, alltså mer jobb:))
 
 
 
 



Ikväll...
Publicerat den

... är jag bortchasad från vardagsrummet för Rikard ser fotboll. Ja, jag får såklart titta jag med men valde bort det ikväll. Istället har jag lagt mig med iPaden i sängen och tittar på tv på den tills jag ska sova. Imorn åker jag redan halv 7 hemifrån så det blir ganska tidigt för mig ikväll. 

Idag har som vanligt varit fullt upp. Men så himla mysigt när jag har morgonen ihop med lillan. Nu när Rikard är hemma med henne så känner jag mig helt trygg och lugn, men kommer kännas skumt när Isabell är på förskolan istället för med någon av oss. 

Imorgon kväll blir det promenad med grannen och det ska bli trevligt. Nu hinner man ju inte ses lika ofta som när vi båda var mammalediga! Så man får ta vara på varje tillfälle. 

Idag gratulerar vi Isabells morfar som arbetat sin sista dag. Grattis till pensionen pappa!!





Äntligen...
Publicerat den

... har jag tagit tag i min strykhög och fått det gjort ikväll. Tvättade också de sista lakanen så imorn stryker jag dom också. Sen har jag lovat mig själv att inte samla tvätten på hög så det blir så mycket varje gång men det får vi se hur det blir med det. 

Jobbedagen idag har varit bra. Var på möte på förmiddagen och sedan varit med barnen. Sen när jag kom hem lekte och busade jag med Isabell medan Rikard lagade mat till oss. Efter maten fick Isabell bada. Hon har fått sprutor idag så lite hängigt var det nu på kvällen. 

Imorn kanske jag ger mig ut på en löprunda beroende på hur sliten jag är efter jobb. Tänker att jag ska försöka springa två dagar i veckan, men det har ju inte blivit något nu när jag varit förkyld. 

Massa strykt tvätt!





En intensiv...
Publicerat den

... och härlig helg är nu till ända och snart blir det godnatt för mig. Ladda inför en ny jobbvecka. Helgen har bestått av dels brevlådefix till pappa, lunch hos Rikards mormor och idag har vi hängt först med syster och tjejerna och sedan på eftermiddagen och kvällen med Nina, Markus och Hilda. Alltid lika trevligt att träffa dem. Isabell och Hilda hade kul ihop och det ska bli så himla kul att se dem växa upp tillsammans. De är ju relativt jämngamla och kul att dom mer och mer uppskattar varandra. 
 
Nu ikväll har jag beställt lite småsaker till lillan. Jag är väldigt sugen att köpa lite Astrid Lindgren filmer till henne, men det kanske blir till julklapp. Måste börja fundera på andra julklappsförslag till lillan nu snart. Har lite ideer men vi måste allt diskutera. Jag ska ju snart till Ullared så jag tänkte jag kanske köper lite leksaker där. Det är ju trots allt samma märken som i andra affärer men billigare. Då tänker jag ju på leksaker, finns ju en del annat som inte är av samma kvalitet. 
 
I veckan blir det jobb om dagarna och sen mys med lilltroll om kvällarna. Sen blir det väl idol när hon somnat, dags för kvalfinaler ju. Sen har vi ju alltid lite olika projekt här hemma så det brukar vi också passa på och göra när hon somnat. Rikard har ett projekt på dagarna också att fixa Isabells tripptrappstol. Sen ska han väl också börja rensa garaget så att vi såsmåningom kan ha bilen där inne om nätterna. Och såklart också göra sina vanliga hushållssysslor...
 
Massor med morötter har vi fått i vårt land
Tomater också...
.. I massor
Pappas nya brevlåda
 



Har varit...
Publicerat den

... lite dålig på att blogga nu igen, men det har sina förklaringar. I tisdags stängde jag som vanligt på jobbet så det blev bara hem och gosa med lillan innan hon skulle sova. Sen igår var jag på personalmöte så kom hem ganska sent. Tänkte att jag skulle köra hem emellan jobbet och mötet men det satte en olycka längs vägen stopp för. Istället åkte jag in till stan och köpte ett par nya höstskor. Jag brukar ju ha ganska svårt att hitta skor som jag gillar men det gick faktist ganska snabbt denna gång.
 
Idag har jag bara jobbat i barngrupp till 13 för sedan var jag iväg på utbildning. Sen när jag kom hem blev det massa bus med Isabell och det har fortsatt ända till nyss när jag nattade henne. Så himlans skönt att läggningarna i nuläget fungerar så himla bra. Inte ofta vi behöver gå in till henne efter att hon lagt sig och då är det oftast bara att stoppa in nappen som behövs.
 
Nu ikväll blir det väl lite TV tittande samtidigt som jag håller på att bränna lite skivor som jag lånat av min gamla kollega. Så himla bra att ha mycket bra musik till jobbet så jag lägger gärna lite tid på att sitta och bränna.
 
Imorn är det fredag igen vilket betyder öppning på jobb och sedan sluta tidigt. Jag ska direkt in till stan efter jobbet för att gå till optikern för att se till att mina linser sitter som dom ska. Får se om Rikard och Isabell också kommer in till stan, men mest troligt inte för vi har ju inga direkta ärenden. Sen i helgen blir det lite av varje, mne inga stora projekt direkt. Det enda egentligen som är bokat är att vi ska gå och rösta. Sen ska vi till Nina och Markus och fika på söndag med.
 
Har ni alla bestämt vad ni ska rösta på än? Jag har gjort det nu iaf!!
 
Minns det som igår när man fick ha en sovande tjej på sin arm.
Nu får man vara nöjd för all tid man får gosa. Sista dagarna har Isabell lärt sig pussas och det värmer i mammahjärtat varje gång man får en puss <3
 



Mycket...
Publicerat den

... som händer just nu. På jobbet är det många tankar som snurrar i huvudet med olika dokument, miljöer, tema och massa annat. Sen har vi ju lite olika projekt här hemma med som också tar lite plats i huvudet. Så idag har det varit lite överfullt så jag har kännt mig lite sådär med huvudvärk. Händer inte så ofta men i perioder när det är mycket så. Skönt iallafall att Rikard är hemma ännu och sköter hustjänsten. Kan tänka mig det blir än tuffare när också han börjar jobba och det vankas förskola för liten tjej. 
 
Isabell går helt nu och hon går faktist ganska så mycket. Tycker att det har blivit ett jätteskutt bara nu i helgen så snart får man nog springa efter henne:) Hon har ju också varit lite förkyld men verkar mycket bättre nu igen. 
 
Igår var vi på matmässa i stan. Det var trevligt. Sen när vi var klara där så var vi och hälsade på hos Emelie (och Micke) och fikade och så. Väldigt trevligt det också. Sen på kvällen var jag iväg och storhandlade så nu har vi basvaror ända till i början av oktober!
 
Nu tänkte jag läsa i min nya bok lite. Just nu läser jag Kristian Gidlund. Den är väldigt djup så man orkar inte så många sidor. Imorn blir det stängning på jobbet. Rikard och Isabell ska lämna bilen på service. Första gången för den så det ska väl inte vara några problem. 
 
Isabell äter pannkakor i helgen. Hon är faktist ganska så duktig att äta själv men beroende på maträtt kan det bli lite kladdigt biland. 
 



Nästan...
Publicerat den

... just hemkomna från ett trevligt kalas i Malmö. Isabell tyckte som vanligt att det var toppen och det var kul att träffa alla. Nu blir det lugn och skön hemmakväll för oss. Jag kanske tar fram min nya stickning. 
 
Idag har det ju hänt något annat kul med, nämligen att Rolf-Göran Bengtsson är klar för final i VM. Ska bli kul att se hur det går för honom, men jag tror han har en bra chans när de ska byta hästar med varandra. Något som dock är skandal i mina ögon är att varken Expressen eller aftonbladet verkar intresserade av att skriva om det. Små artiklar i båda tidningarna och det är ändå en av Sveriges största sporter. Men visst, fotboll och hockey är väl intressantare. Särskilt fotboll där dom inte ens tog sig till vm. Näe skäms på tidningarna...
 
Nu ska jag umgås med mannen i mitt liv och jag önskar er alla en trevlig kväll!
 
Bjuder på bild på trollet med morfar och Erika. idag är det nämligen också morfars födelsedag. Grattis världens bästa morfar. Vi saknar dig och längtar tills du flyttar upp igen <3
 
 
 



Tillbaka...
Publicerat den

... till verkligheten var jag idag igen efter två dagar liggandes på soffan. Är flera bådr barn och vuxna som varit sjuka i veckan och såklart drabbades jag också av detta. Blev till att vila hela tisdagen och sedan igår kände jag mig bättre. Idag har jag varit lite snuvig men annars har jag klarat dagen bra!
 
I måndags innan jag blev sjuk var jag iallafall hos Ann-Sofi på höstens första stickkväll. Jag hade inte riktigt valt vad mitt nästa projekt skulle bli men nu vet jag. Det blir en tröja till Isabell med bl a flätstickning som jag aldrig har provat på. Ska bli intressant att se hur det går, men i värsta fall får jag åka till Ann-Sofi för lite hjälp. 
 
I söndags var vi ju på bystafett och det gick bra för Rikard. Riktigt mysigt att vara iväg hela familjen och vara ute en hel dag sådär. Blir absolut mer av den varan under hösten. Sen på kvällen var vi hos goda vänner och åt lite kräftor och annat gott. Isabell var glad och nöjd hela kvällen och somnade direkt vi kom hem. Nu funkar läggningen väldigt bra här hemma. Tror att Isabell är helt trygg med våra rutiner vilket gör läggningen mycket lättare. Hon har ju egentligen aldrig varit svår, men det har ändå tagit lite tid varje dag. Nu är det bara vällingmys i puffen, tandborstning, godnattpuss och sängen och sedan somnar hon typ direkt. 
 
Imorgon ska jag ut och äta med jobbet. Blir nog en ganska tidig kväll för mig iom att jag öppnar imorgon och är lite småhängig. Men det ska iallafall bli väldigt trevligt att lära känna kollegorna bättre. Sen är helgen ganska full. På lördag blir det en tur till Malmö för Isabells fasters kalas. Mycket mer än så blir det nog inte, men det tag ju ett tag att ta sig dit och hem också. Men såklart kan det bli lite hemmafix också, för det finns ju alltid att göra. 
 
Snart färdig med denna boken...