Här hemma...
Publicerat den

... har det varit lite sjukstuga i början av veckan och även helgen. Isabell har haft lite feber och sen varit allmänt hängig så jag har varit hemma med henne måndag och tisdag.  Sen ska Rikard vara hemma imorn så får vi se om hon kan gå till förskolan på torsdag eller om jag blir hemma då igen. Men imorn ska jag iallfall gå och jobba vilket känns bra. 
 
Annars händer det inte jättemycket här hemma. Men en rolig sak är att vi bokat boende och biljetter till Skid-VM i Falun. Det blir jag, Rikard, Isabell, min pappa och Erika som åker upp och det ska bli så himla kul. Vi ska se sprinten på torsdagen och sedan skiatlon på lördagen. Mysigt med lite sportlov tillsammans. 
 
I helgen är det redan första advent. Denna hösten har verkligen rusat iväg. Men nu längtar jag verkligen till decembermys och allt vad det innebär. I helgen ska det såklart adventspyntas men extra mycket ser jag fram emot det riktiga julpyntandet. Vi ska vara här hemma på julen och vi kommer att ha våra fina familjer här omkring vilket ska bli kul. Jag har inte firat med pappa och Annika på många år. Tror att Isabell också kommer tycka det är roligt att vara med sina kusiner!
 
Nu har jag just slagit mig ner i soffan. Rikard är iväg och hjälper sin bror som ska flytta. Så jag och Isabell har myst nu ikväll och nu sover hon gott, köket är städat och jag har egentid. Det blir väl en tidig kväll för mig iom att jag börjar redan kl 7 imorn. Efter jobbet ska jag och några kollegor iväg och handla till vår julfest som vi har nästa fredag. Även imorgon kväll är jag och Isabell ensamma eftersom Rikard ska på fotboll. Sen på torsdag är det min tur att vara iväg när det vankas stickning igen. Efter denna veckan ska det bli ganska skönt med fredagamys bara lilla familjen.
 
Mina tjejer innan idag. 
 



Kvalitetstid...
Publicerat den

... med mina tjejer har jag haft idag. Det började med sovmorgon ända till halv 8. Sedan fortsatte vi med långfrukost och iordninggörning innan vi gick ut på promenad och efterföljande lek ute. En riktigt mysig förmiddag. Sedan tänkte jag att jag skulle göra snabb lunch så jag gjorde korv med bröd. Isabell brukar ju tycka om korv så jag tänkte det skulle bli ett säkert kort. Oj, så fel jag hade. Isabell tittade på mig som jag kom från månen när jag la korven framför henne. Sedan tog hon lite på den men tänkte sig inte smaka. Jag delade korven i mindre bitar, men icke att hon skulle äta den. Så tillslut gjorde jag lite gröt för att hon skulle få i sig något. Har aldrig förut varit så att hon inte vill smaka alls, men någon gång måste ju vara den första. Jag tänker att vi får prova korv med bröd igen och se om det bara var en engångsföreteelse. 
 
Eftermiddagen blev det fortsatt lek och när Rikard kom hem gick han, Isabell och Aska ut på en promenad och jag körde och handlade. Sen när jag kom hem gjorde jag ost- och skinkpaj. Denna rätt blev godkänd av trollet vilket var skönt efter lunchen. Nu ikväll har det blivit lite städning och sen har vi Skypat med morfar och Erika. Isabell tycker det är jättekul när hon kan se dem och visa upp allt hon kan! 
 
Imorgon blir det jobb igen. Sedan hoppas jag att Isabell sover lite när vi kommer hem så jag kan vila lite. Jag ska nämligen iväg till en gammal jobbarkompis sen på kvällen och när man går upp 5 är man inte jättepigg på kvällen ju!
 
Sandlådelek i förmiddags <3
 
 



Jag har...
Publicerat den

... väldigt svårt att hitta motivation till att blogga just nu. Det är så fullt upp med jobb, matlagning, lek och bus med loppan, städning, tvätt, ibland hemmajobb, räkningar m.m., så jag prioriterar bort att sätta mig och skriva något här. Men samtidigt tycker jag ju att det är roligt att skriva så jag är lite kluven nu. Men jag tänker att det får bli som det blir nu ett tag.

Det har varit mycket på jobbet nu sista veckorna men jag trivs faktist bra. Klart att jag helst hade jobbat i hembyn, men det är ju bara 10 min med bil. Arbetskamraterna är jättehärliga och så även barn och föräldrar. 

På fredag ska jag träffa mina gamla jobbarkompisar och det ska såklart bli jätteroligt. Vi ska ha med oss en varmrätt för 3 personer och det ska bli spännande att se vad alla tar med sig. En rolig tanke tycker jag att det är iallafall och så blir det lite av varje. 

I helgen vet jag inte riktigt vad som ska hittas på. Kanske förbereda lite för adventspyssel. Rikard ska jobba lite på lördag så då får vi se om jag och Isabell åker ner och är där medan han jobbar. Jag är jättesugen på att prova och tura så vi får se om vi kankse kan göra det! Jaja, det är ju några dagar kvar att fundera på.

Nu jobbar jag som vanligt imorgon och sen är jag och Isabell lediga på torsdag eftersom hennes förskola är stängd. Tror det blir lite handling iallafall och sen vet jag inte vad mer vi ska hitta på. Återstår att se!





Lite bilder på köket som jag tänkt lägga in länge nu;)



En bra start...
Publicerat den

... på veckan har denna familjen haft. Isabell har ju inte varit på förskolan på två veckor så lite orolig var jag allt. Men det gick jättebra att lämna och hon gick direkt in. När jag sedan hämtade henne på eftermiddagen så var hon glad som en speleman och glädjen har fortsatt hela kvällen. Till råga på allt blev det också hennes favoritmat till middag, nämligen stuvade makaroner med köttbullar och grönsaker. 

När trollet sedan somnat så provade jag min nya grej, en crosstrainer som jag var och hämtade innan idag. Körde 12 minuter och det var fullt tillräckligt. Kände i förra veckan att jag verkligen måste komma igång med något. Har väl några kg som borde bort, så jag får väl kämpa med det.

Imorgon blir det mysmorgon som alltid på tisdagar. Sen på kvällen är Rikard iväg på fotboll,  då blir det tjejlogan hemma. 

Isabell i sin fina västjacka som hon fått från Erika.

Bild tagen före och efter trädet! Lite skillnad i vår entre...