Stackars...
Publicerat den

... min Rikard som sitter på ett försenat tåg. Får se om han kommer hem på denna sidan av 12 slaget eller nästa. Ja ja, nu ska Heddan iallafall snart sova.

Godnatt alla glada;)




Home alone...
Publicerat den

... är jag ikväll. Ja fast Aska är såklart hemma med mig. Vi har lite mys och kollar på TV. Blir en väldigt lugn kväll för oss iväll känner jag, kolla lite TV och sen lägga sig tidigt. Måste ju såklart ut en kvällsrunda med Askis med, men det är bara klä på sig ordentligt. För övrigt är detbara en vecka tills att vi lämnar Aska inför valpning och sen får vi inte hem henne förens i slutet på februari/början på mars. Kommer kännas jättekonstigt men såfår det ju vara. inte så sugen att ha valpar springandes här hemma och har heller inte varken tid eller kunskap för det. Vi får ju dock hälsa på henne sen när valparna har kommit och jag vet att hon kommer ha det super hos uppfödaren.

Imorn blir det ingen sovmorgon som annars på torsdagar. Jag har nämligen bytt med Marie eftersom jag och Camilla återigen ska på scrapbookingkurs i Örkelljunga på kvällen. Ska bli skoj och se vad vi får göra denna gång. Har tänkt mig att inte köpa så mycket nytt men jag lovar absolut ingenting!!!

Näe, nu ska jag plocka lite här hemma innan bönderna börjar kl 8=(

Ha det gott alla glada!



Recept...
Publicerat den

...

Saffransbullar

100 g smör el margarin Fyllning:

5 dl mjölk 200 g rumstempererat skör

50 g jäst (söta degar) 1 dl socker

1 ½ dl socker 150 g mandelmassa

½ tsk salt 1 msk vaniljsocker

1 g saffran (2 paket)

Ca 15 dl vetemjöl Uppvispat ägg och pärlsocker

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och tillsätt därefter saffran. Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av degspadet och lös upp jästen. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig (ca 5 minuter i maskin). Jäs 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Knåda saffransdegen på bakbord och dela sedan degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka och bred sedan på hälften av fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär sedan i bitar.

Lägg bullarna i bakformar på plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla sedan med uppvispat ägg och stör över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

För extra lyxiga bullar, gör 1 ½ sats fyllning!!

image description



Från och med nu...
Publicerat den

...har jag 100% fast anställning! Riktigt gott kan jag lova. Trivs ju verkligen på mitt jobb och vill ju helst jobba 100% (vilket jag iof gjort hela tiden men bara haft 75% i botten). Efter jobbet blen det en lång promenad tillsammans med Janet. Trevligt som alltid och mysigt att se så fint alla gjort i sina fönster och trädgårdar.

Nu sitter jag och Rikard och tittar på "Kär och Galen". Kul sätt att gifta sig på! Spännande och se hur man själv väljer och göra den dag man själv ska gifta sig (om det nu blir av någongång:))

Näe,nu ska jag kolla vidare! får se när jag återkommer igen!



Adventsfika...
Publicerat den

... har vi haft här hemma ikväll. Madde, Johan och Stefan var här och vi hade trevligt som vanligt! Blev såklart god fika och sedan spelade vi en massa spel. Nyss åkte gänget hem och jag ska väl snart gå och lägga mig. Har haft planeringsdag på obbet idag och dåtycker jag alltid man är lite extra trött på kvällen sen. Imorn får lilla jag snällt jobba över några timmar. Vi ska nämligen göra en julstuga på jobbet och jag tog på mig att färdigställa den. Vi ska flytta ut saker och flytta in andra saker och hänga upp gardiner m.m.

Annars blir det kanske någon träning imorn med. Vart ju ingen idag eftersom vi fick besök men det kan vi ju ta en annan dag istället. Är ju inte ofta som Madde hon är här så man får passa på när det finns möjlighet att ses!

När, nu ska jag nog lägga mig och läsa snart! Hoppas ni alla mår bra!

Receptet på saffransbullarna kommer imorn istället!!




Bageriet...
Publicerat den

...några bilder från idag. Gick inte att få med i förra inlägget.




Söndagskväll...
Publicerat den

...håller jag här hemma nu. Rikard sitter och pluggar och jag kollar på TV. Vi har bakat pepparkakor och jag kan lova att det blev väldigt många. Rikard bakade och jag gräddade;) Fina blev dom iallafall.

Har hunnit pyssla lite med men kan ännu inte visa detta eftersom det är något hemligt ett tag till;)




Just nu...
Publicerat den

... är det lite adventsfika här hemma med glögg och nybakade saffransbullar. Dom blev godkända men något torra, fast Rikard tyckte dom var goda iaf! Har som sagt bakat idag men annars inte gjort så mycket. Fortsatt men lite pyssel och så, men blir nog mer av den varan innan kvällen. Vi ska också hinna baka pepparkakor och det lär ta ett tag för det blev väldigt mycket deg. Ni kanske får se resultatet sen;)




Pysselkväll...
Publicerat den

... är vad som försegår här hemma ikväll. Min fina vän Camilla är här och vi har trevligt som vanligt. Får se om morgondagen bjuder på mer bloggande. Bjuder på en bild på det fullproppade bordet;)




Fredag...
Publicerat den

... och vi kollar på Idol här hemma. Stefan är här. Har ätit pizza och nu degar vi bara på soffan. Får väl se till att spöa grabbarna i spel sen;)

Gissa vilken som blev min?!? ;)




Träningen...
Publicerat den

...idag var superkul. Affromix stor på schemat och jag tycker jag hängde med bra trots att jag inte varit på passet innan. Nu blir det till att läsa några sidor för att sedan Nanna kudde. Klockan är ställd på 5.15.

Min läsning för tillfället:




Nu...
Publicerat den

... börjar det kännas bättre och jag är på ganska bra humör. Ber nu alla som läser att inte hålla på och älta detta med bilen, för då blir det bara värre.

Nu har jag just kommit från jobbet och min fina sambo står och lagar mat till oss. Pannbiff står på menyn och det är en av (många) paradnummer;) aska ligger plikttroget och tittar på och jag kollar mitt dagliga på mobilen. Ska iväg och träna sen vid 7. Får se om det blir fler uppdateringar sen efter!




Sovmorgon...
Publicerat den

... som alltid på torsdagar. Skönt det eftersom jag sovit sjukt dåligt inatt. Mest legat och grubblat. Nu har jag just ätit min gröt och ska väl snart gå till jobbet. Skönt att få komma dit och se alla glada barn. Då slutar man tänka på allt jobbigt. Skönt att det bara är två dagar kvar till helg. Tror vi blir hemma på fredag och på lördag kommer Camilla hit.

Bild på Aska som väntar på frukost;)




Ligger...
Publicerat den

... nedbäddad i sängen nu och fortsätter deppa. Nu tänkte jag läsa lite innan ögonen stängs. Behöver jag påpeka att hela rummet snurrar?!?




Deppigt...
Publicerat den

... är vad det är här hemma nu. Detta beror på att vi lämnat in bilen på vad vi trodde skulle bli en vanlig service. Dock var det illa med motorn i bilen och det lutar åt att vi måste byta motor i bilen. Detta kommer att kosta mellan 30 000 och 40 000 så därav är vi ganska så deppiga, men det är bara bita ihop och gilla läget. Inte mycket att göra åt även fast det känns riktigt surt just nu:(

Har just kommit hem från en lång och härlig promenad tillsammans med Janet och Aska. Skönt att komma ut och gå och samtidigt prata av sig. Man blir alltid på bra humör när man träffar Janet för hon är så himla positiv och glad och ser möjligheter istället för hinder.

Ikväll blir det mest TV mys här hemma. Får se om jag kanske pysslar lite, för jag börja känna lite av tidspress med det jag tänkt hinna med! Längtar som bara den till helgen när jag får adventspynta. Ska träffa Camilla och vi ska julbaka lite med så kan ju knappast bli bättre!

Nu blir det snaqrt mat som min fina sambo lagat! Tur vi har varandra när det känns lite tugnt. Juste, en till ganska stor nyhet är att jag varit yr sedan i söndags. Idag fick jag nog efter att ha ramlat på jobbet av yrseln så jag gick till vårdcentralen idag. De gjorde massa tester och det verkar som att jag fått kristaller i örat. Hade liknande för några år sedan men då var det virus på balansnerven och då var det mycket sämre. Rådet jag fick var att kasta ner huvudet i sängen så att jag blev ordentligt yr för att vänja kroppen med det. Visst ska jag göra det, är ju jättekul att bli ännu yrare. Annars är det bara att vänta ut det hela!







Ansiktet..,
Publicerat den

... är tvättat och sminkat och nu är jag påväg till jobbet. Var som sagt på sminkparty förra veckan och med mig därifrån fick jag ett gäng krämer som Haag nu ska använda både morgon och kväll. Detta tar ju en stund vilket hör att jag måste upp något tidigare, men jag inbillar mig att det ska vara bra.

Off to work!




Ensamkväll...
Publicerat den

... har jag och Aska haft nu ikväll. Rikard är och tränar så vi fick underhålla oss själva. Har faktist slagit in första julklappen och pysslat lite inför helgens adventstart;) har även hunnit ta mig ett långt bad och det var riktigt gott.

I eftermiddags när jag slutat gick jag och Rikard till julstugan här i byn. Riktigt mysigt var det. Börjar riktigt längta till julen nu. Vi planerade december på jobbet igår och det gör bara att man längtar mer.

Näe nu ska jag kolla klart veckans brott och sedan ska jag borsta tänderna och lägga mig och läsa. Tvivlar på att jag är vaken när Rikard kommer hem men jag får skylla på att jag ska upp halv 6 imorn. Bjuder på första julklappen för i år;)




Nu...
Publicerat den

...blir det soffhäng här hemma! Vilken dag alltså. Först var det ju planering mellan 8 och halv 5. Därefter blev det direkt personalmöte till 7, samtidigt som träningen började. Blev bara att svida om och åka till gymmet. Cirkelpass stod på schemat som alltid på måndagar. Idag gick det fint även om det var sjukt jobbigt.

Har glömt skriva om att jag var på sminkparty förra veckan, men det skriver jag mer om i ett annat inlägg.

Tänkte att kvällens bilder blir på min nya dator (som jag egentligen inte hade behövt köpa eftersom jag fick en sladd till den gamla av Stefan. Fast gör ju inget eftersom den är så fin!




Lunchen...
Publicerat den

... Är snart slut och det är dags att fortsätta planera;) sen ikväll får jag äntligen träna igen, som jag längtat.




Påväg...
Publicerat den

...till jobbet nu! Vi har planeringsdag idag så jag behövde inte öppna! Blir en lång dag eftersom vi har personalmöte efteråt! grått och trisst var det i morse;(




Lugn helg...
Publicerat den

... är vad vi har haft denna helg. Igår var vi och tittade på Annie (Rikards "bonussyster") när hon hade hästtävling. Så duktig så var hon. Pysslade även lite här hemma och kollade såklart lite skidor med. Sen på kvällen var det tänkt att vi bara skulle vara hemma själva men hastigt och lustigt bestämdes att Agnes och Stefan skulle komma förbi. Vikollade på "Så mycket bättre" och sedan spelade vi och snackade en massa skit=) Väldans trevligt var det iallafall och sent blev det. Det bästa av allt var att jag för en gångs skull fick vara bäst på allämnbildningsspelet Bezzerwizzer!

Idag har vi haft lite pysseldag här hemma. Jag har tvättat fönsten inför den stundade adventen nästa helg. Rikard har städat lite i köket och så! Blir städning mot slutet av veckan igen och sedan såklart adventspynt nästa helg. Sen har jag försökt att fixa musik till min telefon och det gick väl inte så bra direkt. Allting från telefonen, bilder, kontakter, appar, ja allt bara försvann. Nu har jag dock lyckats rädda kontakterna och bilderna men inte apparna. Men som sagt det är det lilla! Vi har även tittat på skidorna såkklart!

I fredags var jag först på kurs i Malmö och sedan var vi på Bar-B.Ko och åt mat med jobbet. Väldans trevligt och god mat!

Näe, en liten undran. Ni som läser, vad vill ni att jag skriver om? Känns som det nästan bara är "dagboksinlägg" nu. Vet jag bara vad jag ska skriva om så kanske jag uppdaterar mer!



Beslutet...
Publicerat den

... är fattat och jag kan väl inte riktigt säga om det är bra eller ej just nu. Men vi har iallafall bestämt oss för att inte behålla någon valp efter Aska. Som det ser ut nu känner vi att vi inte riktigt har tiden till att ha en liten här hemma och det känns heller inte riktigt mot Aska att ta in en nu hund i familjen ännu. Känns iallafall skönt att ha kommit fram till ett beslut och meddelat P det.

Idag har jag och Rikard städat här hemma och nu är det verkligen superfint här. Vi har varit dåliga på att ta tag i det sista veckan så nu var det verkligen dags. Är iallafall riktigt gott att ha det rent pch snyggt hemma. Annars har vi inte gjort så mycket faktiskt och nu kollar vi på bönderna.

Igår var jag hos min syster på kvällen och fick träffa mina fina syskonbarn. Var längesedan jag var där men jag tror allt de känner igen mig. De verkar iallafall glada att se mig när jag kommer och det känns såklart bra! Fick lite bebisbys innan det var dags för dom att gå och sussa! Har tyvärr ingen ny bild på tjejerna men nästa gång lovar jag att ta=)

När åter till bönderna! Hoppas ni alla har en bra kväll!



Måndag...
Publicerat den

... som snart är över. Attans vad dagarna och veckorna går snabbt. Känns som man inte alls hinner med det som man ska, men det är väl bara gilla läget. Dagen har iallafall flytit på bra. Först jobb såklart. Inte varit mcyket alls med barnen idag utan den har bestått mestadels av planering och möten. Detär ju sådant som alltid skall göras, men ibland känner man att det blir för mycket pappersarbete och för lite tid med barnen. Imorn ska vi till ett äldreboende som vi har samarbete med och det ska bli väldans trevligt!

Eftermiddagen har jag legat i.Först var jag på banken och fixat med mina nya konton. Har bytt till banken här i byn för jag tror det blir smidigast! Direkt när jag kom hem sen så kurrade magen så blev till att äta en macka innan jag skulle träffa en kompis för att gå ut och gå med hundarna. Väldans trevligt och det ska göras om imorn. Väl hemma igen blev det middag, som fina sambon lagade, och sedan blev det ett långt och härligt bad med ansiktsmask och bok. Riktigt gott var det kan jag lova. Nu sitter jag och surfar lite och kollar på TV samtidigt! Rikard är och tränar och kommer väl om en stund. Blir lite Tv tittande för oss innan vi nannar kudden. imorn har jag ju sovmorgon till skillnad från när jaga öppnar, börjar nämligen halv 8!

Bye Bye



Fars dag...
Publicerat den

...är det ju idag fast vi har aldrig egentligen firat det alls i min familj. Men idag har vi iallafall varit hos Rikards pappa och firat honom och jag får väl passa på att skriva till min FAR att han är den bästa pappan som finns (i mina ögon). Vi har haft jättetrevlig idag med god mat och trevligt umgänge!

Helgen har annars varit lugn! Igår va vi hos Rikards mamma och umgicks så det har varit mycket av familjen Hallqvist! I fredags var vi bara hemma jag och Rikard och mös.

Veckan har inte myclet att ebjuda förutom jobb. Hade gärna tränat med men det verkar inte min kropp vilja. Har fortfarande, eller egentligen igen, ont i halsen och har även hosta. Men jag känner mig pigg och så men har fått order av Rikard att inte träna så jag får väl lyda det! Får istället pyssla lite här hemma med allt möjligt!

Just nu är jag/vi även väldigt tankspridda och har svårt att bestämma oss... Ska vi eller inte?!? Det är just nu den stora frågan. Lutar åt ett håll men vi har inte tänkt klart i det hela än!

Näe,nu ska jag kolla på Vem kan slå Filip och Fredrik innan jag ska sova, öppnar ju såklart imorn!

Hoppas ni alla får en bra start på veckan!



Imorn...
Publicerat den

... har jag sovmorgon och den har verkligen varit efterlängtad. Har ju öppnat tre dagar i rad nu och det är ganska jobbigt att gå upp halv 6. Så imorn börjar jag inte förens vid 9 så jag ska ligga och dra mig länge. Dagen idag har erbjudut teater på kulturhuset med de stora barnen (inte min avdelning). Var en väldigt modern föreställning som man gärna hade velat se hela. Vi fick nämligen bara en smygtitt. Slutade ju sen redan kvart över 2 men kom dog inte därifrån förens vid kvart i 3. Väl hemma så pratade jag i telefon en lång stund och sedan ringde Janet och bjöd med mig på promenad. Bytte bara om lite och sen blev det en lång runda tillsammans med Janet, Christel och Belessa. Väldigt trevligt hade vi!!

Nu blir det lite TV tittande innan det är dags att lägga sig. Som jag sagt redan så är man rätt sliten när man öppnat då det blir en tidig kväll. Ha det gott alla!


Bjuder på en Turkiet bild - vill tillbaka



Ikväll...
Publicerat den

..har jag haft ännu en visning! Tack Camilla för jag fick komma! Gick bra med visningen och vi fick umgås! Rikard och Aska var också med vilket såklartvar skoj!

Imorn ska jag återigen öppna på jobbet så snart blir det sängen för lilla Heddan. Fast nu har jag såkrt fastnat vid TVn så vi får se hur det blir med det! Rikard är duktig och sitter och pluggar lite så får väl säga att jag ska hålla honom sällskap!!

Ha det gott i höstmörkret alla!!



Första inlägget...
Publicerat den

... på nya datorn. Nu har jag kommit igång med allt och nu fattas bara att flytta över allt från den gamla datorn. Är faktist rikitgt nöjd med datorn ännu så länge. Rikard säger varje dag att den är så söt och det kan jag faktist hålla med om.

Annars har dagen bestått av jobb och lite av varje. Sen nu på kvällen var jag och Rikard och tränade cirkelpass men det gick inte alls bra. Kände mig ur från början och det blev bara värre, såjag fick ta det riktigt lugnt. Trisst om det är något som ska älta sig kvar.

Igår var Rikards pappa med sambo och dotter här på fika. Riktigt trevligt att få lite besök av dem. Jag bakade Tuppkaka, drömrulltårta och schackrutor och allt blev smarrigt. Vi spelade spel och liute så med vilket var skoj. Annars var helgen väldigt lugn kan jag lova, inte mycket mer att berätta om!

Imorn ska jag återigen ha en visning vilket ska bli skoj. Ska vara hemma hos Camilla (Rikards pappas sambo). Hoppas dom hittar något som de vill ha!

Näe, nu blir det lite TV innan det är dags att nanna kudden. Öppnar imorn igen så då gäller det att gå upp tidigt! Har lite annat fix att göra efter jobbet så bra att öppna då!

Hoppas ni alla har en bra kväll!


Bjuder på en sommarbild på en fin tjej <3



Sliten....
Publicerat den

..är vad jag känt mig idag! Var på frukostmöte med gruppen som jag ingår i (ljusförsäljning) i morse. Mycket trevligt men jag hae hellre varit hemma just när jag gav mig iväg. Har även fixat med mina beställningar från veckans visningar och sedan vilat en stund.

När jag väl piggnade till igen var det dags att sätta sig ner med den nya datorn, som är så himla fin. Bloggar dock nu från den gamla eftersom jag inte kommit igång helt med den andra ännu! Sen tänkte jag ju också lägga in bilder från lägenheten som jag tänkt göra länge nu!

Ikväll blir det bara god mat och mys här hemma. Blir till att kolla lite TV och kanske en film! Igår var Stefan och Camilla här och vi åt mat, spelade spel och kollade självklart på Idol!! Moa var riktigt bra alltså!!Vi hade en väldans trevlig kväll som vanligt och provade spela ett nytt spel som Stefan fick av oss i present och det var riktigt trevligt!!

Näe nu ska jag pyssla med min andra dator, men bjuder på lite bilder från lägenheten!

Sovrum


Sovrum, annan vinkel


Kök


kök annan vinkel


Hallen


Vardagsrum


Vardagsrum annan vinkel


Vardagsrum igen

Måste jag säga annat än att vi trivs=)



Snart...
Publicerat den

...måste jag skynda till jobbet! Men jag tänkte först skriva till er fina;) igår beställde jag en ny dator. Min har levt ett eget liv sista tiden så nu fick jag nog. Blir en "minidator" denna gång så får vi se vad jag tycker om den. Vi var och tränade igår med;) kändes bra,men bar riktigt jobbigt vill jag lova;) näe nu får jag skynda iväg. Ha en bra dag alla!