Fredagskväll...
Publicerat den

... och här hemma tar vi det bara lugnt. Dagen har gått i ett naffs och jag är faktist ganska trött nu. I förmiddags var vi ju på babymassage och det var mysigt. Isabell verkar verkligen njuta och det är så härligt att se. Idag snackade hon som bara den under tiden vi var där. När vi skulle promenera hem så vräkte snön ner så det var lite drygt att gå faktist. Det blev ingen lekdejt idag, för alla utom två barn var sjuka, så då ställde vi in iom att vi var iväg på massagen. Istället hann jag städa medan trollet sov och sedan när hon vaknade så fick jag fixat lite hemma. När sen Rikard kom hem så var jag ute och skottade lite och sen slipade Rikard den sista dörren och garderobsdörrarna. Så imorn bitti blir det målning för mig. Hoppas jag hinner en omgång på kvällen med, vi får väl se!! Isabell var riktigt trött ikväll och somnade gott redan innan 8 så vi får väl se hur natten blir. 
 
Imorn blir det lite familjemys med bad. Sen måste vi en sväng till Maxi. Tänkte faktist köpa en pulka till lilla loppan. Så hoppas det går att åka iallafall någon dag;) på eftermiddagen kommer Stefan hit och Rikard och han ska åka lite skidor. Det är ju bara 3 veckor kvar tills dom ska åka öppet spår nu så det gäller att träna. 
 
Dagens lilla troll. Hon är verkligen påväg att åla eller krypa nu. Vill ni se hur så kolla in min Instagram, Heddan0
 



Bebismys...
Publicerat den

... har jag fått idag. Eller ja det får jag ju varje dag, men nu var det en liten tjej. Svårt att föreställa sig att Isabell varit så liten, men det var faktist inte så himla länge sedan. Men plötsligt kändes Isabell väldugt stor, och tycker det händer nya saker med henne för varje dag. Det står nog inte på fören hon kryper eller ålar för det är nära ibland!
 
Nu ikväll var vi iväg på föräldramöte på mitt jobb. Det ser inte så ljust ut för just det stället så ska bli intressant att se vad som händer med personal och barn. 
 
Imorn är det återigen dags för massage för oss. Sen ska vi iväg och leka med Isabells kompisar. Ska bli skoj. Helgen blir ganska fullspäckad med målning, bad, shopping, kalas och sen så ska pappan hinna åka lite skidor med. Så ganska fullt upp för vår lilla familj. Ska bli kul att se hur badet är där vi ska vara nu. Roligt för Rikard att få vara med också. Hoppas hoppas att jag hinner måla färdigt alla dörrar i helgen så vi kan få in bilen i garaget. Den hade för övrigt behövt en grundlig tvätt. Får se om det blir av i helgen, annars kanske nästa vecka. 
 
 
 
Svårt att förstå att hon varit såhär liten<3
älskade unge
 
 
 
 
 



Massor...
Publicerat den

... av snö har det fallit hos oss idag. Det har resulterat i att jag skottat tre gånger och Rikard nu är inne på sin andra runda. Det får mer än gärna sluta snöa nu. Det gör mig inget att det ligger, men det behöver inte komma mer nu. Min första skottrunda blev inte så rolig idag. Plogbilen hade verkligen inte gjort sitt jobb utan hade lämnat en ca 20 cm hög vall utanför vår infart. Så det var bara för mig att försöka få bort den för att kunna köra ut med bilen. Det var inte det lättaste, men det gick. Plogbilen har även lagt all snö som är ihopskottad mitt i vändzonen, där vi har en grind med släpet innanför. Vet inte om man kan be kommunen att ta bort den, men ju större den blir desto svårare har vi att komma ut.
 
Simningen idag gick jättebra. Vi övade på flera olika dyk där man i ett av dem skulle släppa barnen. Isabell var jätteduktig och började sprattla mot ytan när jag släppte henne. Vi fick även "locka" barnen att simma efter saker och även det gick jättebra. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Vi har ju fått fokusera på snön och lär få fortsätta med det imorgon. Då ska vi också åka och hälsa på Nina och Markus och deras nytillskott, Hilda. Ska bli mysigt det!
 
Man ser inte riktigt vallen men den är bakom Aska och är ca 5 meter lång till höger om henne.
"Lilla" snöhögen utanför. Till vänster om den ser man grinden! Inte lätt att öppna den!
 



Äntligen...
Publicerat den

... har jag nu genomfört ett träningspass och det gick över förväntan. Var såklart lite jobbigt men det kändes bra. Bara foten som strular lite, men vi hoppas den kan skärpa sig när jag kommit igång. Nu blir det tyvärr ingen träning på fåtorsdag för då kommer Rikard hem sent, men på söndag så. Sen de dagar jag inte är iväg och tränar så kör jag vidare med mitt träningspass hemma. 
 
Vi var aldrig på öppna förskolan idag. Isabell verkade lite täppt när vi vaknade så jag tänkte det var bättre att stanna hemma. Det visade sig dock inte bli något mer och hon har varit pigg och glad. Vi har hunnit med att tvätta, plocka, promenera, kamma Aska, skotta snö, lekt ätit och säkert lite mer. Imorn blir det sim för oss och det ska bli kul. Näst sista gången i Kristianstad nu, men vi ska ju gå på lördagarna i Tyringe nu hela våren, så det blir inget uppehåll. 
 
Nej ingen kanin som blivit slaktad, bara Aska som blivit kammad <3
 



En ofrivillig...
Publicerat den

... bloggpaus blev det under helgen. Jag skrev ett inlägg i lördags, men tydligen blev det inte publicerat och nu kan jag inte hitta det. Vi har haft superhärliga dagar i Stockholm. Det var kul att överaska Fredrik och han blev verkligen överaskad. Festen var rolig och det hade gått superbra för mormor med Isabell. Så nu är debuten med barnvakt med gjord. Jag var såklart nykter på festen så jag körde hem. Tycker det känns så onödigt att dricka bara för att, för jag ammar ju fortfarande och tycker inte alkohol och ammning hör ihop. Känner heller inte det minsta sug av att ta ett glas vin, så får se hur länge det dröjer innan det är dags. 
 
Idag har vi varit ganska slitna jag och Isabell. Helgen har ju blivit många sena kvällar och lite vaket på nätterna, så inte så konstigt vi var trötta. Vi har inte gjort så många knop idag, men det har iallafall blivit handlat, lagats mat, lekits, fyllt på pellets och nu ligger jag på soffan. Aska kom hem i eftermiddags också efter att ha varit hos Anna och hundarna i helgen. Blir en tidig kväll för mig känner jag och så hoppas jag att jag får lite med sömn inatt.
 
Imorn blir det öppna förskolan för oss. Sen på kvällen ska jag förhoppningsvis komma iväg och träna lite. Hoppas bara Rikard kommer hem i tid för annars går det inte. Har tänkt träna 2-3 dagar per vecka nu och sen köra mitt träningspass hemma de andra dagarna!
 
Isabell fick en ny mössa när vi var och shoppade med mormor i fredags!
 



Fullt hålligång...
Publicerat den

... är det här hemma nu. Rikard rengör pannan och jag har klippt Askas klor och så. Ikväll har vi varit väldigt effektiva må jag säga. Vi har förberett för imorn med packning och så. Sen har Isabell fått massage, vi har fått mat, tvätten är hängd, bilen är kollad och jag har tränat. Blir nog en tidig kväll för oss båda, fast det är klart, klockan är ju ändå en del.  
 
Imorn blir det hemmafix för mig och Isabell och såklart också promenad med Aska. Hoppas på fint väder!
 
Föresten, simningen idag gick superbra. Isabell gillar det verkligen. Idag fick vi fortsätta öva på det vli gjort innan i kursen och det gick bra. Dyken blir mer och mer säkra och Isabell blir bättre och bättre på positionerna. Hon har även blivit duktig på att "hänga" på kanten.
 
Bild från London 2011
 
 



Slötittar...
Publicerat den

... just nu på handbollen men tänkte ge mig på lite läsning också. Rikard är inne hos lillan och försöker få henne att somna, men det låte mest som hon busar med sin pappa samtidigt som hon har hicka. Får väl se när hon tänker sig att somna och hur dags hon vaknar första gången inatt. Nu sista nätterna har hon varit uppe vid 11-12 och sen vid 2-3 och sen tänker hon uppstigning halv 6. Det tänkte inte hennes mamma i morse när hon försökte, men efter bara någon minut somnade hon om och sov sedan till kvart i 8. Ibland blir man inte klok på dessa sovtider men en sak är säker och det är att vi inte har några fasta rutiner än. Det enda vi har rutin på är läggningen, men hon somnar ju olika tid varje kväll. Först får hon massage, ny blöja och sedan mat innan det är dags för sängen. Ibland somnar hon direkt och ibland, likt idag, så tar det lite längre tid. Hon är alltsom oftast glad även fast hon inte somnat!
 
Idag har vi varit på öppna förskolan igen. Trevligt som alltid och Isabell var glad att se kompisarna. Påvägen hem så gick vi till Ica och handlade lite, men vi måste ändå till Maxi för lite större inköp imorn. Som jag skrivit innan så är det ganska mycket billigare med vissa saker och vissa saker är också lättare att handla när man har bilen. Annars har dagen varit ganska lugn, lite sytt har jag fått, jag och Isabell har lekt en del, vi har gått med Aska och busat massor m.m. På promenaden borstade jag av Aska med furminatorn. Tyvärr har hon börjat fälla just nu när det är kallt vilket är lite drygt, men inte mycket att göra åt.
 
Imorn är det återigen dags för babysim. Sen ska vi inom stan och försöka få min lugg klippt, titta på termokläder och sen som sagt till Maxi. Tänkte försöka hitta ett par moccasiner också till Isabell som hon kan ha när hon går i gåstolen. Tycker ibland det är lite kallt på golvet. Åker kanske och handlar färg och byter handtag som vi köpt men ångrat oss då vi hittat bättre med, vi får se;)
 
Fick låna denna boken av hon som har massagen
En av de nymålade dörrarna med en kass ipad-bild. Ska försöka ta bilder i dagsljus och lägga in före och efter bilder när jag får tid.
 



Gnälligt...
Publicerat den

... har det varit här hemma idag. Trollet har inte sovit så mycket och det har resulterat i gnäll så fort det inte varit som hon velat. Emellan gnället är hon ju glad som en solstråle vilket är skönt. Vi har annars haft en riktig slappedag jag och Isabell. Vi var ute en runda på ca 3 km i blåsten. Isabell sov hela vägen medan jag och Aska kämpade på. Det var dock inte så farligt som jag trodde att det skulle vara. Skönt att få komma ut lite med. 
 
Jag har hunnit med att sy lite idag också. Sydde en sak till vagnen som jag ska visa en annan dag. Sen sydde jag överdrag till dynan som hör till stolen. För ett tag sedan så sydde jag ju en kudde med huvudstöd, men nu börjar hon kunna ha den vanliga. Överdraget jag sydde är i lite hårdare plastat tyg vilket gör den lätt att torka av. 
 
Var och hämtade ett paket idag också. Det innehöll bland annat denna skönhet. Rikard tyckte nog också den var ganska fin!! Ellerhur?!
 
Åkpåse från Elodie Details
Dynan i stolen
Prickigt;)
 
Sen avslutar vi med lite bilder från idag!
 
Lite glad har hon allt varit <3
Älskar sin gåstol
Kvällsmassage
 
 



Då var det...
Publicerat den

... återigen söndagskväll och ytterligare en vecka till enda. Veckorna verkligen bara susar iväg, tänk att jag redan varit hemma i 5 månader. Helt galet va snabbt det gått, men det har väl att göra med att den underbaraste lilla tjejen förgyller mina dagar. 
 
Den kommande veckan är ganska så fullspäckad. Imorn blir det diverse shopping för oss. Vi måste bla handla färg och lite mat. Sen tänkte jag passa på att handla en babypulka till Isabell nu när det äntligen är snö. Hoppas det finns några kvar bara. Funderar på att åka och handla lite nya termokläder till mamman med. Sålde mina gamla för de hade konstigt nog krympt en del. Inge kul när det blir så. Fick iallafall lite pengar för dem och det blir bidrag till nya. Måste verkligen ta tag i vår vindsstädning nu snart. Där är ju en hel del mer som kunde säljas, och lika bra att göra det istället för att samla på hög. Sen är det ju vissa saker som kan slängas med. 
 
Annat som sker i veckan är öppna förskolan, babysim, promenader, målning, utelek och sen åker vi ju till Stockholm torsdag kväll. 
 
Jag har kommit på nu när Rikard åkt skidor att jag nog också är lite sugen på att köpa ett par. Så hade vi kunnat åkt tillsammans med Isabell bak i pulka. Det beror ju dock på om snön är här för att stanna om det är värt att köpa ett par. Vi får väl avvakta någon vecka och se. 
 
Inte alls avis på moster med familj samt morfar och Erika som befinner sig i schweiz och åker skidor. 

 
 
 



Mysig...
Publicerat den

... kväll har vi haft här hemma. Vi åt entrecote med potatisgratäng och grönpepparsås till middag och det var väldigt gott. Sen har Isabell fått bada och fått lite massage. Hon är verkligen helt galen i vattnet och hon verkar verkligen gilla det. Idag var det pappa som badade henne och alltså han som blev lite blöt!
 
Jag har hunnit med att måla lite nu ikväll med. Så nu är det en strykning till på de jag håller på med nu och sen är där en dörr kvar och två garderobsdörrar. Hoppas hinna det mesta under veckan så vi kan ställa in bilen när vi kommer från Stockholm. Nu är det ju snö och förhoppningsvis ligger den kvar ett tag och då är det mycket lättare och skönare att ha den i garaget. Dels är bilen varm när man ska iväg och sen slipper man skrapa rytor och borsta bort snö.
 
Imorn ska vi som sagt till Rikards mormor en sväng. Innan dess ska Rikard åka skidor, anmäla till babysim pch sen ska vi till Jula och handla handtag till de nya dörrarna. Tror det kommer bli stor skillnad när alla dörrar är på plats. Det blir mer och mer färdigt här hemma. Jag är efter alla dessa dörrar klar med målning. Nu är det Rikards tur att ta vid där jag slutat. Då är det tak i badrum och toalett samt eventuellt taket även i köket när vi gör vid det. Vi vill ju göra badrummet och lilla toan såsmåningom, men näst på tur är ju köket. Så då blir det väl lite uppfräschning med att iallafall ta taken i badrum och toa. 
 
En glad skit<3
Vilken dörr är målad?! Hoppas det syns lite;)
 
 



Tidig...
Publicerat den

... gomorron blev det här hemma idag. Lilltrollet ville minsann inte ha någon sovmorgon och inatt har jag varit uppe några timmar. Så skönt med en slappedag hemma kan jag lova. Har målat dörrar, fixat lite, lekt med loppan och skypat med morfar, Erika och kusinerna med familj. Idag åker de till skidorten där de ska spendera en vecka. Inte alls avis. Ska bli kul att se lite bilder på när tjejerna åker skidor för första gången. Rikard har hunnit med att skotta lite snö och nu är han i full färd med att valla sina skidor. Han måste ju ut och åka sen idag såklart. 
 
Jag tänkte ge mig ut på en promenad med tjejerna, men Isabell sover än och får väl sova så länge hon vill. Sedan blir det mat och direkt promenad skulle jag tro. Ikväll blir det bara lugnt och skönt hemma. Tror det ska lagas entrecote med tillbehör till middag.
 
Imorn ska vi på kalas hos Rikards mormor en sväng. Sen måste någon av oss köra iväg och anmäla Isabell till babysim. Tror det blir Rikard som åker och gör det och samtidigt åker lite skidor. Han måste ju passa på nu medans det är snö på marken.
 
Satt just och tittade på lite bilder från Isabells namngivning. En mycket speciell dag <3
 
Familjen<3
 
Isabell somnade under ceremonin (Ignorera min skumma min)
Morfar med Tindra och Felicia (hoppas jag iallafall) inte så lätt att se skillnad
Norah
Älskade unge
Fint
En av tårtorna.Temat ser ni ju på denna. Alltså tårtorna gick i samma stil som Isabells kläder!
Får mat av moster <3
Ljus
Sov sig igenom maten gjorde hon
 
 



Så var...
Publicerat den

... snön även kommen till Skåne. Får se hur mycket jag får ha mannen hemma nu framöver. Han behöver ju träna till Vasaloppet så bäst att passa på sålänge vädret tillåter. 
 
Vår dag har varit ganska så fullspäckad. I förmiddags var vi iväg på babymassage och det var supermysigt. Isabell verkade gilla det mycket. Blev att vi fick köra bil dit för det var inte skottat och jag var inte så sugen på att putta barnvagn i närmare 30 min. Körde inom på vägen hem och beställde pellets som kom under eftermiddagen. Väl hemma igen var det bara att börja skotta snö. Den var tungt packad och det var faktist ganska så jobbigt. Isabell satt snällt i vagnen medan jag höll på och Aska sprang runt och busade
 
Sen efter lunch somnade lillan och jag började med städningen. Kunde ju bara ta badrum, toa och damma överallt medan hon sov så när jag var klar med det så blev det lite röj i pannrummet. Vi måste verkligen ta oss tid och gå igenom allt där inne snart. 
 
Rikard kom hem ganska tidigt idag så när han kom sov fortfarande Isabell och pelletsen hade kommit. Så vi hjälptes åt att bära in alla säckar. Sen när Isabell vaknade igen så lekte hon och Rikard medan jag damsugade och torkade golven. Sen har vi lagat mat, lekt lite till och nu sover lillan. Jag har just fått massage på min onda rygg av min fina man. Han tyckte nog att jag var värd det efter all skottning. 
 
Blir snart sängen för mig. Hoppas denna natten blir lite mer sömn än förra. Sen är helgen ganska fullspäckad. Imorn blir vi nog bara hemma i byn. Iallafall jag och Isabell. Rikard ska som sagt åka lite skidor vad det verkar. Tro vi ska gå och hälsa på några kompisar medan han är iväg. Sen ska det målas, fixas med lister och lite annat fix under helgen. önskar för övrigt er alla en trevlig sådan!
 
Dagens väder skiljer sig lite från detta. Alanya 2009



Ny bilstol...
Publicerat den

... är nu beställd till lillan. Det blir en variant från Be Safe och vi hoppas den blir bra. Får väl se när den kommer men tror iallafall att den ska hinna komma innan Stockholmsresan. Gärna också så hon hinner provåka den en eller två gånger med. Men det borde den hinna, för den är redan skickad. Beställde även en annan skönhet, men vågar inte visa förens den kommer. Ja alltså visa Rikard, när den väl kommit kommer han bara skaka på huvudet åt mig. Men mamman kommer ju bli glad;) jag fyndade ju ändå stolen;)
 
Hann även med några andra ärenden idag när vi var i stan. Bytte Rikards pjäxor, köpte stavar till honom och sen fyndade jag ytterligare en skötväska till Isabell. Har nu alltså köpt två stycken för 75 kr. Helt galet. 
 
Vi har även varit på BVC idag och trollet fick sina 5 månaders sprutor. Fy vad ont det gör i mammahjärtat, men bara att visa sig stark när det väl är dags. Och sen vara en tröstande hand och kramas massor när det är över. Det fungerade idag, men klart hon blir ledsen. Hon hade gått upp fint i vikt och väger nu över 7 kg. Tänk, mer än fördubblat sin vikt på 5 månader, helt galet. 
 
Nu ikväll gjorde jag köttfärslimpa till middag och det blev väldigt gott. Sen har jag hunnit måla mina dörrar och tränat. Lillan sover sedan en stund tillbaka och jag ska snart göra detsamma. Kan ju bli en sådär natt nu efter sprutorna. Får hon inte feber så ska vi på babymassage. Det är första tillfället av 5 och tyvärr missar jag nästa vecka. Men jag får väl träna hemma istället. 
 
Intressant att följa utvecklingen!
 
 



Bilstolsdjungeln...
Publicerat den

... har jag/vi gett oss in i idag. Det är ju en hel djungel minst sagt med så himla många olika alternativ. Har tittat lite i en butik i stan idag och sen läst på lite hemma. Tänkte åka in imorn igen och prova i bilen och så. Lutar åt en Be Safe just nu, men måste kolla alternativen med. Isabell börjar bli lite lång för babyskyddet så därför tänkte vi byta redan nu!
 
Simningen idag gick superbra. Isabell gillar det verkligen och jollrar på som bara den när hon liger i vattnet. Idag fick vi dyka lite fler gånger och även hänga lite vid kanten. Så himla skönt nät vattnet är så varmt och gott. Det är en varmvattenbassäng som är 35 grader. Har varit perfekt nu när hon är så liten. 
 
Näe, nu ska mamman göra sig redo för sängen och någon sidas läsning! 
 
Var bara tvungen att köpa denna skönhet som Ska Agera skötväska på prov. När jag såg på kvittot att den kostade 25 kr blev jag såklart glad. Tror det blir en till imorn när jag ändå ska till stan, så har man att byta med. 
Söta små minisemlor från kvällens syjunta;)
 



Fick mig...
Publicerat den

... en riktig chock idag när vi var på öppna förskolan. Efter att vi lekt, sjungit, fikat och pratat så klädde jag på Isabell för att gå hemåt. La henne sedan på golvet när jag skulle klä på mig och någon sekund senare så sover hon. Har aldrig hänt att hon somnar bara sådär så hon var nog ordentligt trött. Gulligt var det iallafall!
 
Titta bara <3
 
Gick en längre promenad när hon ändå sov. Fick sällskap av två i mammagruppen så det var trevligt. Väl hemma igen så pysslade jag lite medan trollet fortfarande sov. När sedan Rikard kom hem så lagade jag middag. Ikväll blev det soppa och pannkakor. Sen tog Rikard och Isabell köket och jag gick ut i garaget och målade mina dörrar. En strykning kvar på dem och sen är 3 av 6 dörrar klara. Ska ta mina garderobsdörrar också och kanske att jag stryker på de dörrarna i Isabells rum med när jag ändå håller på. Sen är alla dörrar vita och fina. Har inte målat dörren till pannrummet dock, men det kanske jag också gör. 
 
Imorn blir det babysim för oss. Sen på kvällen är det stickkväll. Dock blir det ingen stickning för mig eftersom jag har Isabell med mig, men får prata lite strunt och fika iallafall. 



Kallt...
Publicerat den

... kändes det i morse när jag vaknade och mycket riktigt, det var 10 minus ute och ganska kallt här inne. Det hinner lixom inte med att värmas upp när det blir kallt så på en gång. Så dagen har bestått av mycket eldning. Nu är det varmt och gott här hemma. Rikard har haft pannan avstängd nu ikväll när han damsög den, men det påverkar nog inte innetemperaturen något. Nu är det ju också bara 0,8 minus ute. Det har snöat även här i Skåne ikväll, så fortsätter det kanske Rikard kan testa sina skidor nu till helgen. Vi håller tumarna för honom.
 
Idag har jag och Isabell varit iväg på några ärenden, lekt hemma och varit ute och gått. Trollet har sovit ganska mycket men verkat pigg de vakna stunderna, så tror inte hon är sjuk eller så. Men såklart hon kan ju också vara trött ibland. Sen Rikard kom hem har hon dock varit nöjd och glad.
 
Imron blir det öppna förskolan för oss på förmiddagen. Hoppas inte alltför mycket snö ligger bara för då kan det bli drygt att gå med vagnen. Ska bli skoj att träffa kompisarna och att sjunga. Det gillar verkligen Isabell. Jag tänkte prova sittdelen på vagnen när vi ska till Öppna. Tycker hon börjar få lite trångt i liggdelen, så tänkte vi kunde prova sittdelen nu. Hon är ju ett barn som inte är still så mycket så kan förstå att det blir lite jobbigt när det börjar bli trångt.
 
Annars har vi inte mycket planerat imorn, men såklart massa lek och bus. Nu ska jag kolla lite handboll och på Idrottsgalan. Får se vem som vinner Jerringpriset, men jag tror det blir Johan Olsson. Jag tycker iallafall att han borde vinna=)
 
Dagens lurtjej <3
 



Söndagskväll...
Publicerat den

... och minusgraderna smyger sig på. Just nu är det -4,1 här utanför, så det finns kanske hopp för vasaloppsåkarna. Ja eller för åket är det nog ingen fara men träningen där innan. Tur att jag slipper med det iallafall! Har dock varit lite sugen på att köpa skidor om det blir snö så att jag kan åka med Rikard någon gång ibland. Har tänkt köpa en bärstol till Isabell som hon kan ha i Schweiz i sommar och den kan hon ju sitta i även när man åker skidor.
 
Kvällens ljusparty blev väldigt lyckat och vi hade trevligt. Alltid när man står som värdinna så får man ju lite extra gåvor och så även idag. Jag plockade ut en hel del varor och köpte lite också. Måste verkligen sortera upp ibland alla mina ljus, så jag vet vad jag har.
 
Någon målning har det dock inte blivit idag. Får väl se om jag hinner i veckan men annars får det bli när det blir. Imorn ska jag åka och byta Rikards pjäxor och sen ska jag åka och anmäla oss till babysim. Vår är ju bara 4 gånger till och nu har vi hittat ett annat som vi tänkte fortsätta med. Det som är bra med det är att det är på lördagar och det väger ju upp, för då kan ju även Rikard vara med. Mysigt att ha något att göra hela familjen.
 
Nu blir det snart sängen och ladda för en fullspäckad vecka med bla öppna förskolan, babysim, BVC och babymassage. Härligt att ha och göra om dagarna även om det såklart är skönt att bara vara hemma ibland med.
 
Köpte bla de bakre ljusen här. Så himla fina är Glolite-ljusen!!
(Lånad bild)
 



Helt vild...
Publicerat den

... var Isabell ikväll när hon badade. Hon fick sitta upp i baljan och det var väldigt kul tyckte hon. Nu har hon kommit på att man kan plaska och detta ledde ju såkklart till att mamman som höll henne också fick sig ett mindre bad eftersom hon stänkte så. Man måste ju lixom hålla henne fortfarande när hon sitter, för det kan hon ju inte än. Lilla loppan, som har en väldigt stark vilja. När vi äter middag så brukar hon få en majskrok att pula med medans vi äter. Och nåde oss om vi försöker mata henne med den, hon kan faktist själv!!
 
Nu ska väl trollet snart sova, om hon behagar, och vi ska väl se lite TV innan det är dags för oss också att knyta oss till kojs. Imorn blir det lite av varje för vår familj. Vi ska städa, handla, kasnke måla om vi hinnet och sedan är det ju ljusparty också. Där emellan ska vi väl få i oss lite mat och busa med trollet och vovven en del med.
 
När det är såhär grått och trisst längtar man verkligen till sommaren. Vi har bokat biljetter till Schweiz och där kommer vi vara i 2,5 veckor. Får se om det blir en tur till Sundsvall med eller om det bara blir till Stockholm. Sen blir det ju förhoppningsvis köksrenovering om allt går som det ska. Vi kommer ju ha en lång sommar tillsammans hela familjen och det ska bli så mysigt. Fördelen med att Rikard jobbar som lärare är ju att Isabell kommer att få ganska så långa lov och kommer aldrig att behöva vara på någon sammanslagning. Sen nästa höst går ju morfar i pension också så då finns han att tillgå som barnvakt när det behövs!!
 



En lång stund...
Publicerat den

... har loppan sovit hos mig nu. Vi tänkte hon skulle somna på promenad men det tänkte inte hon. Så under tiden som hon åt här hos mig så somnade hon och här ligger hon än. Får väl se när hon vaknar men jag klagar inte för detta är ju så mysigt. Jag börjar dock bli lite hungrig så hoppas hon inte tänker sova flera timmar till. 

Allt för dig älskade lilla barn <3





Återigen...
Publicerat den

... helg och jag försr inte var alla dagar och veckor tar vägen. Men jag njuter verkligen av varje minut hemma med min lilla tjej. Förmiddagen spenderade vi hemma och hann med att pyssla med lite smått och gott. Sen vid lunch så mötte vi upp Lena och Elna för en promenad. Vi var iväg i drygt 2 timmar och det var väldigt skönt. Dock får jag väldigt ont i min fot när jag går. Nästa vecka blir det till att gå och kolla upp den. Kan ju inte fortsätta såhär att jag knappt kan gå på kvällen om man gått på promenad på dagen. 
 
Sen på eftermiddagen har vi bara varit hemma och fixat. Har bland annat fyllt på pelletsen som ju är mitt jobb. Sen har jag tvättat lite och så har såklart jag och Isabell lekt och myst en massa!
 
Helgen blir det som sagt massa fix här hemma. Vi måste iväg och handla lite också men det får nog bli på söndag inför ljuspartyt!! Sen ska vi nog köpa handtag till dörrarna nu när de blir målade. Vi har ju verkligen annorlunda smak jämfört med han som bodde här innan oss. Då var det mycket träfärg och mörkt. Nu är det mer vitt och ljust. Sen har vi ju en del svart med, men intrycket är mycket ljusare nu om man frågar mig. 
 
Tog bild idag när Isabell gungade och sen gick jag tillbaks och tittade på tidigare bilder i samma stol och jösses vad man ser att hon har vuxit nu. Från vänster är första bilden;)
 



Torsdagen...
Publicerat den

... har passerat i ett nafs. Vi började med hemmamys i morse. Uppstigning kl 6.30 vilket kändes lite mer humant än gårdagens 5.30. Fram emot lunch så packade vi in oss i bilen och styrde mot stan. Vi började med Maxi där vi mötte upp moster och kusiner. Vi handlar både ersättning och blöjor i Kristianstad eftersom det är ganska så mycket dyrare i Hässleholm trots att det är samma affär. Konstigt, men jag tycker det känns onödigt att betala 11 kr mer per kartong ersättning och 20 kr mer för ett paket blöjor. Då kommer spardamen i mig fram och när jag ändå har vägarna förbi så köper jag på det billigaste stället. Vi åt iallafall en korv med på Maxi innan vi styrde mot badhuset. Alla barnen och båda mammorna var nöjda och glada efter bad. Även idag gick det superbra med duchen efteråt för Isabell. Nöjd och glad hela tiden. 
 
När vi var klara i badhuset tog vi en runda på stan i det värsta spöregnet. Jag skulle byta pjäxor till Rikard, men de fanns inte inne. Så vi gick vidare till Kappahl där jag fått sms om rea. Och vilken rea sen. Handlade 3 bodysar och 3 par byxor för ynka 213 kr. Det tycker jag är väldans bra pris;) vi gick sedan och tog en fika innan det blev hemfärd. Lillan somnade på vägen hem och nu sover hon för natten hoppas vi. Det tar på krafterna att simma, för simma gör hon verkligen. Hon verkar verkligen gilla att bada vilket är kul. 
 
Nu har vi just tränat och ska titta lite tv innan det blir nanna kudden. Imorn blir det hemmafix och sen ska vi nog gå en promenad med Isabells kompis och hennes mamma. Sen blir det såklart f r e d a g s m y s för hela slanten med. Helgen består av hemmafix mest. Jag ska ge mig i kast med mina dörrar, vi ska städa, vi ska busa med lillan, vi ska promenera och sen på söndagen är det ljusparty här hemma. Den som vill är välkommen;)
 
Dagens fynd!!
 



Idag...
Publicerat den

... har jag och Isabell varit på mitt jobb och hälsat på. Roligt att se alla barnen och roligt att se alla kollegorna. Vi var där ganska så länge och Isabell visade verkligen sin bästa sida. Hon somnade påvägen dit och sen var hon vaken en stund innan hon somnade i min famn just innan vi skulle gå hem. Hon sov sedan i vagnen en lång stund när vi kom hem. Så tror att hon tyckte det var en bra dag hon också! Just nu är hon dock lite envis och vill inte somna, men när hon väl gör det så ska jag med lägga mig. Det var nämligen uppstigning 05,30 och det kändes som lite väl tidigt.

Imorn blir det kusinmys för hela slanten. Får se vad dagen erbjuder men det har pratats om badhus;)

Nöjd tjej som fick smaka gröt för första gången;)
Hon är så duktig att greppa saker nu!! <3







Tjejträff...
Publicerat den

... har vi haft här hemma idag och det var supermysigt. Det var tre av Isabells kompisar som var här och lekte och mammorna fikade. Isabell var mestadels nöjd, men sen blev hon väldig trött och sov en stund. Det är kul och se de små för de lägger verkligen märke till varandra. Står man med dem mot varandra så ler de också vilket är väldans gulligt. Isabell verkar väldigt intresserad av fötter och drog av två av kompisarnas strumpor;) 
 
När kompisarna åkt hem så körde Isabell rymdskepp (gick i gåstolen) medan jag gjorde köttbullar. Vi har ju gjort egna köttbullar nu ett tag och det är så himla mycket godare. Skönt också att veta vad som är i dem. Dagens blev faktist riktigt goda och fick godkänt även av Rikard. Nu har jag just gjort min träning och slappar framför tvn. Blir väl sängen om inte alltför lång tid. Måste ju hinna läsa min bok också ju;)
 
Lek och bus
Såhär glad är man efter att ha haft kompisar på besök
 



Sista dagen...
Publicerat den

... på Rikards ledighet och vi har hållit igång hela dagen. Nu slog jag mig ner i soffan precis och det är första gången idag! Men vi har får mycket gjort och det känns skönt. Garderobsdörrarna är färdigmålade och på plats och det ser mycket bra ut. Även dörren är klar men vi har inte tagit in den än. Sen är det "bara" 5 dörrar kvar och två garderobsdörrar. Men det ska väl bli klart någon gång;) det hoppas jag iallafall. 
 
Vi har även hunnit med en storhandling. Åkte även och köpte backar till alla mina pysselsaker som jag ställt i den nya hyllan! Blev lite bättre ordning men än är det inte färdigt helt. 

Sen har det blivit promenad, städning, tvättning, bus med lillan och lite annat fix! Fast nu var det allt skönt att sätta sig i soffan. Blir dock inte långvarigt för nu blir det träning!

Isabells fotohylla på plats
Vitt och fint
Ordning och reda
Rikard jobbar vid nya datorn;)







En riktig...
Publicerat den

... fixardag har vi haft här hemma idag. dörrar har slipats och målats, lister har kapats och satts fast, familjen har promenerat, lekt och myst och mat har lagats. Så nu slappar vi i soffan. Lillan somnade för en stund sen, men har vaknat någon gång så vi får se när hon somnar helt. Jag ska väl snart träna med så det är gjort. Tror inte Rikard är med idag eftersom han känner sig lite krasslig, men det ska inte stoppa mig.
 
Imorn blir det till att fortsätta med lite målning, städa huset, städa pannan och storhandla. Ska väl säkert göra mer saker, men det är det som är planerat ännu så länge. Jag hoppas hinna med ett bad på kvällskvisten med;)
 
Näe, nu kolla klart på hockeyfinalen och så träna. Sen blir det sängen för denna mamman. Har ju varit igång sedan 5.50 så inte konstigt att jag är lite trött!
 
Vi saknar kussebussarna. Men dom är lite sjuka så vi får önska dom krya på sig så ses vi säkerligen när dom är friska igen. Sen åker dom snart till Schweiz och åker skidor. Inte alls avis ;)
 



En härlig dag...
Publicerat den

... är snart till ända och jag avslutar den med soffan och lite blogg. I förmiddags styrde vi mot stan för diverse shopping och ärenden innan vi åkte till simhallen. Isabell var lika glad som vanligt pch tyckte det var kul. Tror även Rikard tyckte det var kul att se henne "in action". Idag gick också duschningen efteråt jättebra utan en endaste tår.  Efter badet gick vi och åt lunch och träffade på Isabells farmor. Gick sedan på stan en sväng och sedan fick vi med oss farmor hem. Blev lite fika och massa prat medan trollet sov. Hon vaknade sedan och var som en solstråle hela kvällen. Nu sover hon gott i sin säng och jag hoppas snart göra detsamma!
 
har också hunnit med lite målning nu ikväll och ska fortsätta med det imorn. Sen har jag övertalat mannen min att jag ska få gå lös på dörrarna och måla dom. Så det projektet ska startas imorn har jag tänkt. Rikard ska hjälpa mig att slipa dem, så det får väl bli imorn Det med. Vi tar väl en dörr i taget och ser hur det blir. Blir ju några dagar med målning för mig nu då, men det ska bli så skönt när det är färdigt. Vi pratar ochså för dullt om vårt blivande kök och lite detaljer kring det!
 
Dagens badtjej <3
 



Sitter...
Publicerat den

... och matar en trött tjej som ska sova sen! Hon somnade när Rikard var ute med henne och Aska innan så hon har varit pigg till nu! Men nu är det inte långt kvar tills hon sover helt. Har varit många stökiga nätter på rad nu så hoppas hon kan få sova ostört inatt. 

Imorn ska vi till badhuset jag, Isabell och Rikard. Ska bli kul att se om Isabell kommer ihåg vad vi gjort, var ju längesedan vi simmade nu. Men det ska nog gå bra. Kul för Rikard att se när hon simmar tror jag allt! Efter badet tar vi nog en runda på stan för att göra lite ärenden. Har skrivit en lång lista på vad vi ska göra! Får se om det blir storhandling med;)






Debuten...
Publicerat den

... på nya datorn nu och jag börjar givetvis med ett blogginlägg. Skönt med en dator som är lite snabbare och bättre än min förra. Så nu ska vi flytta över alla bilder och annat från den andra och sedan är den ett minne blott. Vi måste dock köpa lite program till denna såsom Office och sen funderar vi också på Photoshop. det senare får dock vänta lite!
 
Idag har vi annars varit ute på en långpromenad hela familjen. vi gick ner till byn och var såklart tvungna att kolla in rean på byns barnklädesbutik. Kom hem med en hel massa kläder till lillan. Vi köpte faktist en ny overall till henne eftersom hon är ganska lång för sin andra. Det kan ju trots allt komma kallare väder och då är det bra att ha en hemma. Hennes lurviga overall är ju nämligen lite kall om hon ska vara uppe och det är 10 minusgrader. Sen köpte vi två bodys, tre par byxor, en dreglis och en mössa. Allt detta för 700 kr och då är allt Name It. Bra pris tycker jag allt.
 
Annars har vi tittat lite skidor, pysslat i kontoret, lek med Isabell och sen har jag pysslat lite med mitt projekt. Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag under förra våren målade en hel del i huset. Nu har jag tagit upp det igen och just nu målar jag garderoberna i hallen. De är i någon konstig gulvit ton nu, men nu ska de bli vita och fina. Ska även gå lös på garderobsdörrarna i vårt sovrum sen. Är lite fundersam om jag skulle göra ett försök att måla alla våra innedörrar. Vi har funderat om vi skulle köpa nya, men kanske att jag försöker måla dem och se hur det blir.
 
Här är en bild från när jag höll på att måla i hallen. Är det någon som är sugen att se före- och efterbilder på huset föresten? Köket får dock vänta eftersom det ska göras vid inom en snar framtid!
 



Familjedagarna...
Publicerat den

... avlöser varandra nu och det är så himla mysigt. Kommer kännas tomt när Rikard börjar jobba, men då får man verkligen ta tillvara helgerna. Dagen började med besök på tippen för alla tvåbenta i familjen. Isabell var nöjd som fick sitta i bärsele och titta på allt nytt. Efter en stund somnade hon dock. Skönt att få allt slängt, nästa gång åker vi innan det blir lika mycket. Efter tippen åkte vi hem och duschade och så innan vi körde mot stan. Vi mötte Rikards bror och sedan gick vi då grabbarna fick skidor med tillbehör köpta. De båda ska ju nämligen ge sig på vasaloppet i mars. Rikard ska ju sedan göra hela klassikern, men skidorna blir först. Hoppas bara det kan komma någon snö så de kan träna lite innan. När skidorna var inhandlade gick vi på stan och åt lunch och så. Vi bytte lite julklappar och fixade lite olika ärenden. Vi åkte sedan till Maxi och köpte blöjor och lite annat innan vi klrde vidare mot fler affärer. Blev en dator rikare. Äntligen köpte vi en stationär som vi pratat om länge. 
 
Väl hemma igen har jag gjort min uppgift i hemmet, som är att fylla på pellets. Känns som det är en bra uppgift för mig! Har även busat med lillan, gjort vår hemmaträning och plockat och fixat. Nu blir det snart sängen för lilla mig och läsa lite i min bok. Imorn blir det lite av varje. Får se om vi är sugna på att åka och göra pass men annars ska vi iallafall ner till byn där det är rea på klädbutiken!
 
Bus, bus, bus
Vi köpte en CD-spelare till lillan för henns julklappspengar
Tomt
Fullt;)
 



Ett gott nytt...
Publicerat den

... år vill jag önska er alla. Jag har haft ett helt underbart år. Vi började ju året med husköp och efterföljande renovering. Magen växte på sig och i augusti föddes ju vårat lilla mirakel, Isabell. Efter det har året gått väldigt snabbt. Jag har njutit av varenda minut och kan inte vara lyckligare än vad jag är nu med min lilla familj. 
 
Nyårsafton igår var väldigt mysig. Vi hade Nina och Markus här och såklart också deras lilla skatt i magen. Ska bli så spännande när den lille tittar ut så vi får se underverket. Isabell var på sott allra bästa humör hon somnade gott vid 8 tiden. Dock så vaknade hon av alla raketer just vid 12 slaget. Hon somnade dock om ganska snabbt. Sen var det lite orolig sömn fram till halv 2 då det blev mat och sedan sov hon till halv 7! Vi har tagit en nap på soffan sen hon i min famn och jag sittandes i en konstig ställning. 
 
På eftermiddagen var jag och Rikard duktiga Och packade släpet fullt med skräp som ska till tippen imorn. Isabell var med i bärsele en stund innan hon somnade. La över henne i vagnen och sedan sov hon gott under tiden vi var ute. Vi plockade undan lite utomhus och sen gick vi bananas på ett av våra träd. Blev faktist riktigt bra om jag får säga det själv. 
 
Imorn blir det alltså tippen för denna familjen och sedan ska vi till stan. Byta lite klappar och strosa runt. Måste handla lite också. 
 
Nu iväll har mannen min önskat sig pizza så det får det bli. Blir väl lite TV mys när lillan somnat pch sen måste vi såklart göra vår träning med. 
 
Vår nyårstjej <3
Klm a och känna på allt är spännane nu
Isabell blev glad när hon hörde på morfars favorit, nyårskonsert!