Näst sista...
Publicerat den

... dagen på året har varit lugn men mycket har hunnits med. Jag var ju hos tandläkaren i förmiddags och då var Isabell och Rikard hemma. När jag sen kom hem så blev det lite matning och Rikard gav sig ut på en löprunda. Jag började göra små smakportioner till Lillan och när jag höll på hörde en mamma av sig och frågade om vi hade lust med promenad. Så vi gjorde klart det vi höll på med och sen gick vi. Var väl ute ungefär 5-6 km och det var skönt. Väl hemma igen så sov lillan och jag fortsatte göra mat till henne. Det blev 3 olika pureer, med ätror, palsternacka och morot. Så de ligger nu i frysen redo för provsmakning. 
 
Nu ikväll så har jag lagat fläskfilegryta och sen har vi lekt med Isabell. Hon har även fått ett bad så hon är ren och snygg på nyårsafton;)
 
Bjuder på lite bilder från idag och önskar er samtidigt ett gott nytt år om jag onte är inne här innan det är dags;)
 
Babymat
Gullunge
Varför ligga kvar på mattan där mamma la mig?!
Mulliga och gulliga <3
 
 



En heldag...
Publicerat den

... på Ikea blev det nästan för oss. Vi var iallafall där ganska länge, men det var trevligt. Skönt också att ta det helt i sin egen takt. Isabell styrde såklart det mesta men hon var en solstråle mest hela Tiden. Så himla skönt att hon är så lätt att ha med sig. Vi ritade upp vårt blivande kök och det kommer bli så himla snyggt tror vi! Rikitgt kulmatt man typ ser exakt hur det kommer att se ut. Nu kan vi suga på denna karamellen ett tag och finslipa lite på hur det ska bli. Sen inväntar vi den rätta tiden innan vi slår till. Vi köpte lite annat smått och gott såklart när vi ändå var där. Bland annat flöjde det med en ny bokhylla till kontoret hem. Vi har ju redan en, men behöver en till för att få plats!!
 
Nu ikväll har vi lekt med lillan, pratat kök, ätit och nu har vi just avslutat kvällens träningspass. Ont i några muskler sedan igår och värre kan det komma att bli.
 
Imorn ska jag göra det inte alltför roliga, nämligen gå till tandläkaren. Hoppas det inte är alltför mycket fel, men det brukar det ju tyvärr vara när det gäller mig. Vi behöver åka till tippen med, så det hoppas vi att vi hinner;)
 
 
Många tankar i lilla skallen:)
 



Skönt...
Publicerat den

... med bara en dag hemma utan några måsten. Vi har myst massor men även fått en del gjort. Vi har tvättat, pulat, rengjort pannan, satt upp vårt familjevapen, ätit god mat och gått en långpromenad. Så vi har hunnit med en del. Jag har också passat på att läsa lite i en av böckerna jag fick i julklapp. 

Nu sover lillan och jag och Rikard ska göra lite hemmaträning. Ska ju försöka komma igång nu efter nyår är det tänkt!!

Imorn har vi tänkt att åka till Ikea. Vi får köra med släp, för vi vill ha en ny bokhylla. Sen så ska vi såklart också kolla på kök och det ska bli så himla spännande!! Längtar som bara den. 

Lillan sov gott på vår promenad
Pyjamaser som hon fick av morfar och Erika i julklapp. 
Boken jag läser nu och min boklampa







Det blev...
Publicerat den

... inte riktigt sim vi tänkt oss idag. Vi hade tänkt åka till Kvik och titta på kök, men tydligen hade de stängt till 2 januari så vi får väl snällt vänta. Har ju ingen jättebrådska men vi var så himla taggade att titta på kök. Blir väl att vi åker till Ikea nu i mellandagarna och sen tar vi Kvik nästa vecka. Vi gjorde dock några småärenden medan vi ändå var i stan. Rikard köpte ett par byxor som han ska ha när han åker Vasaloppet. 

När vi hade tittat lite affärer så åkte vi ut till min syster och svåger. Stefan fyllde ju år idag så det vakades fika och tårta. Det kan man ju inte missa. Lillan fick lite magknip innan vi körde hem. Hon är inte ledsen så ofta så man brukar märka när något är fel. Sen kan hon visst vara lite gnällig ibland, men nu var hon verkligen ledsen. 

Väl hemma igen så har vi satt upp en korg och lite krokar till Isabell i hallen. Blev riktigt bra tycker vi! Vi bestämde oss även att köpa en likadan korg till aska så vi kan lägga koppel m.m. där i!!

Isabells sida!!

Imorn blir det en hemmadag för oss. Har varit så mycket flängande nu så skönt med en dag hemma! Imorn börjar ju även tour de ski så det ska vi väl se! Synd bara att se bästa svenskarna inte är med. Men de kommer topptrimmade till os istället!!





Idag...
Publicerat den

... styrde vi bilen mot Ystad för att hälsa på Camillas föräldrar. Isabell var nöjd nästintill hela vägen och sedan somnade hon. Tror allt hon börjar vänja sig vid bilen. Första månaden var det ju nämligen inte en dans på rosor att packa in oss i bilen, men nu går det som sagt väldigt bra! Det var trevligt att hälsa på Christer och Ingegerd och kul att se deras "nya" hus. De hade fått väldigt fint och lagt ner en massa jobb på det. När vi körde hem igen så gjorde vi en god gärning för samhället. När vi kört ett tag så kom vi ikapp en bil som körde väldigt lustigt. Den körde över hela vägbanan och körde mellan 60-70 på en 90 väg. Efter att vi åkt efter den ett tag och den vinglat till ett 10 tal gånger så rikngde Rikard polisen. Vi pratade sedan med dem i ca 3-4 mil och körde efter bilen. Den skulle ju åt samma håll som oss. Tillslut ser jag iallafall polisen i backspegeln och de kör sedan om oss och tar upp jakten på den andra bilen. Vi ombads att åka in till kanten och vänta medan dom stoppade bilen. Fick vänta i ca 5 minuter innan vi fick "klartecken" att köra vidare. "Bra jobbat" fick vi av ledningccentralen! Man kan ju hoppas att föraren inte var onykter men man undrar ju. Jag kan verkligen inte förstå de som kör när de druckit. Då är man ju inte så värst smart, jag hade inte ens kört efter en klunk. Inte nog med att man kan skada sig själv man kan ju faktist skada både andra människor och djur. 
 
Nu ikväll har vi pysslat och fixat lite. Imorn blir det nog till att åka och titta på lite kök och kanske också en ny dator. Vi har tänkt att köpa en stationär att ha på kontoret så man kan ha bilder osv på. Nu tittar vi lite Tv och sen blir det väl snart sängen. Har ju en spännande bok att natta mig själv med. 
 
Bjuder på bild på lillan från när vi var hos mormor och badade i hennes diskho. Det tror jag inte hade funkat nu, för hon är ganska så vild, eller vad säger pappan?!
 
 



Julafton...
Publicerat den

... är över för detta år och vi hade en supermysig dag. Isabell fick en väldans massa paket och så även jag tycker jag! Detta trots att jag inte egentligen önskat mig något;) fick bland annat några böcker, läslampa, grillstekpanna, plåtställ, spel, glassmaskin, presentkort och pengar. Mycket nöjd med allt. Isabell fick massa kläder, gosedjur, hoppgunga, pyjamas, resväska, xylofon, maraccas, böcker, pengar och säkert fler saker som jag inte kommer på nu. Som sagt hade vi en mysig dag och det var verkligen något alldeles speciellt att fira Isabells första julafton. Hon sov ju en del men de vakna stunderna hade hon roligt för det var ju hela tiden någon som lekte med henne. På morgonen fick hon gåstolen och den var väldigt uppskattad. Hon satt mycket i den. Idag på morgonen har hon fått prova hoppgungan och även den verkade gillas. 
 
Nu ska vi snart iväg till Rikards mormor. Blir lite lunch och så innan vi åker hem igen. Imorgon blir det Ystad och hälsa på Camilla med familj. Sen fram emot helgen blir det nog ett besök på Ikea och kanske även att titta in mellandagsrean lite. Sen blir det väl lite hemmafixed lister och så och sen även tippen och slänga massa grejer!
 
näe, nu ska vi göra oss iordning, önskar er alla en fortsatt mysig jul.
 
Årets julkort <3
Invigning av gåstolen
 



Litet bildregn...
Publicerat den

... bjuder jag på såhär på morgonen. Vi är 4 barns familj just nu så jag kan lova att vi har och göra. Isabell har sovit mellan 20-5 så hon är utvilad och pigg nu! Går superbra att sova i sängen för henne vilket är härligt! Vissa nätter är hon ju dock vaken många gånger men hon sover alltid i sin säng däremellan!! 

Imorn är det julafton och det ska bli mysigt. Det är ju Isabells alldeles första jul så extra kul då!! Idag blir det också en liten julafton med min systers familj. Sjoj skoj!! 

Sitter själv nästan;)
Sötast i stan
Här provlåg hon sängen samma dag som hon skulle börja sova där i;)
Sötnos
Vad jag älskar denna lilla varelse <3




 






Denna lilla tjej...
Publicerat den

... har sovit hela natten i din säng. Ja med diverse uppvak och vakna perioder men hon har iallafall inte sovit bredvid sin mamma större delen av natten. Oj, s skönt jag fick sova, om än Max 3 Tim sammanhängande så fick jag iallafall lite mer sömn. Nu ska vi snart bege oss mot stan för frisörbesök och lite shopping. Sen blir det bara hem och hämta aska innan vi beger oss mot Rikards pappa. 






Eftersom...
Publicerat den

... de kommande dagarna är ganska så fullspäckade så har vi klätt granen redan ikväll. Skönt att ha det gjort för annars hade det kunnat bli stressigt tills på tisdag. Imorn ska jag nämligen klippa mig på förmiddagen. Rikard och Isabell ska ta en runda på stan så kan de ju komma om loppan blir hungrig. Vi ska väl också fixa med sista julklapparna. Sen på eftermiddagen ska vi till Rikards pappa och "fira" lite. Blir dock inte alltför sent för oss som har en liten loppa som vill sova hemma. Att bero på sova, inatt ska hon sova första gången i spjälsängen och hon somnade dagen till ära alldeles själv. Kan ju bero på att hon inte sovit mer än en timme sedan 7 i morse. Uthållig liten dam vill jag lova. 
 
Sen på söndag ska vi in till stan och handla med Annika och sen kommer tjejerna hit och sover över till på måndag. Då ska vi nämligen fira jul med familjen Lundh. Mysigt! Sen är det ju julafton på tosdag pch då kommer Rikards mamma, mormor, bror och syster. Kul att fira jul hemma för första gången i huset. Skömt också att det kan bli "Som vanligt" för lillan.
 
Nu blir det snart sängen för mig, har sovit på tok för lite och osammanhängande de sista två veckorna och det håller på att ta knäcken på mig. Så jag passar på medan jag kan tänker jag!
 
Lite kass bild, men här står den på plats;)
 



En dag kvar...
Publicerat den

... för Rikard att jobba nu innan han har jullov. Vi har ju en hel del planerat men vi ska väl kunna fixa och dona lite här hemma med. Vi behöver fixa med lite lister och sen behöver vi köra till tippen. Men vi tar väl dagarna som de kommer så hoppas vi väl att vi hinner med. 
 
Idag har jag städat här hemma.  Så nu är här fint till den stundade helgen med massa besök. Vi får väl städa av på söndag med och sen damsuga på julaftonsförmiddagen. Jag är ju sån som vill ha städat när det kommer folk. På söndag får vi besök av tjejerna igen och så stannar de till på måndag. Sen kommer föräldrarna när dom vaknat och då så blir det julmys här hemma. Vi är ju hemma även på julafton men då med Rikards familj!
 
Annars har vi inte gjort mycket idag. Lekt och myst i massor har jag och lillan;)
 



Dagen...
Publicerat den

... har gått i ett nafs. I morse efter frukost gick vi och mötte Lena och Elna. Vi gick sedan ut och gick en lång runda. Blev ganska mycket längre än tänkt för vi gick lite vilse. Men skönt var det ändå, även om regnet öste ner. Vi gick sedan hem hit och tjejrna låg och observerade varandra på golvet. Så kul att se. Efter att vi fikat och så gick dom hem och då domnade trollet. La henne i spjälsängen och där sov hon skönt någon timme. Sedan har det blivit lite pyssel i köket i form av att koka kola, göra middag och sen har lillan fått sig ett bad. Nu somnade hon för en stund sedan och det gick super att lägga henne ikväll. Jag la henne bara i vaggan och gav nappen och vips så sov hon! Lilla loppan!
 

Nyvaken i morse i mammas säng<3
Trött efter att ha haft kompis på besök;)
 



Vuxit...
Publicerat den

... kan man säga att lillan har gjort nu. Hon väger nu 6750 g och är hela 65 cm lång. Sköterskan tyckte hon var så fin så och jag är inte sen att hålla med henne. Vi pratade lite om mat och när man ska börja ge henne att "smaka på". Vi bestämde oss för att vi avvaktar lite till, för än visar hon inget intresse för att smaka. 
 
Efter BVC körde vi mot stan. Vi var och hälsade på Nina som bjöd mamman på mat. Lillan sov första stunden och sedan var hon vaken en stund. Nina börjar bli rund och go om magen nu, snart kommer nämligen en liten kompis till Isabell! Så mysigt att ses iallafall!
 
jag och. Isabell styrde sedan mot Maxi där det vaknades storhandling. Vi tog en sån vagn där det är typ som en bilbarnstol och det verkade Isabell gilla. Hon var så nöjd under hela shoppingrundan. Är ju så mycket lättare när det går på det viset. Men nu hade jag bärsele och leksaker med om det skulle behövas, men hon var nöjd med att bara snacka med mig. 
 
Imorn ska jag ut och gå med Lena igen. Får se hur långt det blir denna gång. Sen ska Lena och Elna komma hit och fika och busa lite. Skoj! Annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vad jag ska göra i veckan är att tvätta fönsten utvändigt, göra julkola, göra julmysigt här hemma och sen såklart gå mina 20 km  Men det sista är nog jobbigast, för jag har en fot som gör väldigt ont. Nu har det hållit på i 3 veckor och det blir bara värre och värre. Kanske måste gå och kolla upp det hela. 
 
Världens sötaste shoppinghjälp <3
 



Skrev...
Publicerat den

... ett inlägg innan men blev aldrig klar så nu börjar jag om. Idag har jag gjort saffranskola. Den blev faktist god tycker jag. Tänkte göra chokladkola en annan dag och sen vet jag inte mer vad jag ska göra för godis. 

Lillan har inte sovit något bra alls idag så det resulterade i övertrött dam vid 7. Nu sover hon iallafall i vaggan men jag sitter här ett tag till om hon vaknar. 

I eftermiddag har jag även hunnit med att få lite egentid i form av ett söndagsbad. Riktigt skönt att få stänga av och bara vara ibland. 

Imorn ska jag och loppan till BVC för kontroll igen. Vet inte om vi orkar med att storhandla med, annars tar vi väl bara det viktigaste på Ica påvägen hem. 

Kolan kokar
Rostar kokos
Formar
Resultatet. 







Idag fyller...
Publicerat den

... lillan 4 månader. Det har gått så himla snabbt men det har absolut varit de bästa 4 månaderna någonsin. Dagen har till stor del tillbringats hemma hos Isabells farmor. Vi har lekt och myst och fick jättegod mat. Sedan hjälpte Rikard Irene att sätta upp lite saker på väggarna och någon lampa också! Även farbror var där och mös litem ed trollet.
 
Nu har jag precis varit inne och lagt henne i vaggan. Hon fick bada när vi kom hem från farmor och sen hann vi inte med mycket annat än matning innan det var dags att sova. Hon somnade på 5 minuter så trött var hon allt. Får väl se hur länge jag orkar hålla mig vaken ikväll. Natten blev mycket orolig sömn för jag drömde massa konstigt. Drygt när det blir så nu eftersom man inte sover de bästa nätterna just nu.
 
Bild på Isabell och farmor. Fast den är inte tagen idag utan för någon månad sedan!
 



Då var...
Publicerat den

... även vändningen från mage till rygg gjord av Isabell. Både jag och Rikard satt med henne bär hon vände sig vilket var skoj. Snart börjar hon väl förflytta sig också lilla loppan, så barnsäkra hemmet ska göras under julledigheten. Hon får ju inte skadas ju!

Vi ska väl snart göra frukost här och sen när trollet ätit igen så kör nog hon och jag till farmor. Rikard kommer lite senare för Johan åker hem vid 1 tiden så då åker han till stan!



Fredagslugn...
Publicerat den

... har jag hemma hos mig. Rikard äv iväg ikväll så det har bara varit jag och IsabelL hemma. Och så Aska såklart. Nu sover dock lillan och Aska ligger såklart där inne och vaktar henne. Jag ska väl krypa till kojs om en stund jag med. 
 
Idag har vi haft en mycket trevlig dag. Vi åkte till stan vid 11 tiden och innan det hann jag med att tvätta en maskin och stryka lite. Bytte också lakan i sängarna. Sååå himla skönt när man lägger sig i nybäddat. Nästan så jag längtar redan nu! Vi mötte i vilket fall upp Johan i stan för en lunch. Sedan gick jag en tur på stan och nu är jag klar med Rikards klappar! Skönt! Fast måste in till stan en dag till och handla lite till trollet. När vi gått en stund på stan mötte vi upp Isabells farmor. Gick och köpte några fler klappar och sedan gick vi och fikade. Matade henne medan vi väntade på farmor som gjorde ett ärende och sedan gick vi en snabbis på stan innan jag och Isabell körde hem. Väl hemma gick vi ut med Aska. Isabell var i bärselen och det gillar hon verkligen. Snackade massor samtidigt som vi busade med Aska. Hon är verkligen duktig nu när man kastar pinnen och det är mörkt. Letar rätt på den även i ganska tät skog. Det är nog hennes favoritlek, att få leta efter saker. 
 
Näe, nu ska jag stänga ner här och titta lite TV innan jag ska sova. Får väl se när Rikard och Johan kommer hem, men då sover jag ju ändå. Imorn ska vi åka till Isabells farmor och vara där! Mysigt!
 
Fick gotta mig lite med dessa. Faktist riktigt goda är dom;)
 
Nu vid jul blir det ju lite svårt med "sockerförbudet" men jag är ju inte beroende längre iaf. Sen efter jul blir det lite hårdare och då ska jag nog försöka komma igång och träna lite också. Även Rikard ska väl börja med hårdträning så vi får väl göra upp om dagarna!
 



Väntar...
Publicerat den

... på att pappan ska komma hem. Han har även med sig farbror som ska hälsa på! Trollet tar en liten nap nu så hon är pigg när dom kommer! Hon måste ju visa hur duktig hon är på att vända sig nu. Än verkar det vara ett tag till hon kan vända från mage till rygg vilket betyder att hon blir lite upprörd när hon hamnar på mage. Men ändå vänder hon dit hela tiden. Lilla loppan!

Vi var ju inne i stan innan och åt lunch med farfar, Milla och Siv. Vi gick även några ärenden innan. Blir en tur till stan imorn också och träffa farmor hoppas vi. Vi ska också äta lunch med pappan och Johan som ska på föreläsning sen. Sen är dom iväg hela kvällen så blir tjejkväll här hemma!

Helgen blir det väl lite av varje för oss. Vi har väl besök på lördagen och sen ska vi nog åka till farmor om hon har tid för oss;)





Har...
Publicerat den

... gjort några måsten här hemma idag. Trollet sov bara 15 min på eftermiddagen vilket resulterade i en trött dam redan vid 7. Nu sover hon gott i sin vagga. 

Imorn ska vi åka in till stan och äta lunch med Isabells farfar med familj. Detta kan dock komma att ändras om hon är alltför förkyld, för isåfall vill jag inte åka. Måste åka och handla lite också. 

Bjuder på en sommarbild när min skatt fortfarande låg i magen. Saknar allt magen ibland, även om jag har fått den bästa belöningen när jag blev av med den!!!





Jag...
Publicerat den

... känner mig mycket piggare idag. Isabell är dock fortfarande ordentligt snorig. Hoppas att det går över snart. 

I morse fick jag sms av en tjej i mammagruppen som ville ut och gå. Så vi gjorde snabbt iordning oss och gav oss ut på en runda. 8,5 km senare var vi hemma möra och lite trötta. Har sedan bara blivit lugnt här hemma. Trollet har fortsatt med sina vändningar från rygg till mage men inte tvärtom. Får väl se om hon kommer på hur man gör snart. 

Nu tar trollet just en nap på min mage och jag passar på att blogga lite;) sen kommer snart pappan i huset hem och då blir det moddagslagning och lek;)

Mysigt värre detta <3





Mitt lilla troll...
Publicerat den

... sover nu gott i sin vagga och mamman tänkte snart bädda ner sig i sängen bredvid. Känner mig något piggare nu efter alvedon. Hoppas återigen att jag är piggare imorn!

Något roligt som hände idag var att lillan vände sig från rygg till mage. De flesta barnen vänder sig nog först från mage till rygg, men inte Isabell inte. Så datumet har nu noterats i hennes "Boken om mig"!!






Lugn dag...
Publicerat den

... i förkyldas tecken. Både jag och Isabell är ordentligt förkylda nu så vi har bara tagit det lugnt. Har bara varit ute en kortare promenad med aska och ska väl snart ut på en till. Annars blir vi bara här hemma idag och gör nog samma imorn. Så hoppas vi vi blir friska snabbt! Det går väl an att vara förkyld själv, men det gör ont i hjärtat när lillan har det jobbigt. Hon äter och sover dock fortfarande bra!!

Leendena får man allt se även om det är förkylt, vilket är gott<3





Känner mig...
Publicerat den

... mer förkyld nu igen. Hoppas hoppas det bara är kvällstäppa. Jag vill verkligen inte bli sjuk. Mamamaträffen idag var mycket trevlig. Vi var bara 4 st där så vi fick prata en hel del. Kul att lära känna lite fler mammor här i närheten!

Nu ska jag titta klart på drömkåken och sen blir det nog sängen. Kanske kollar lite på musikhjälpen också innan. Trollet har just somnat på pappans arm och ska väl snart läggas ner i sin vagga!





Fortfarande...
Publicerat den

... har jag ont i halsen men annars verkar förkylningen ganska lugn vilket är skönt! Isabell är lite snorig men annars är hon ganska pigg. Nu sover hon dock sedan några timmar lilla trollet. Vi har varit ute och promenerat och handlade pellets och hämtade ett paket på vägen. Så nu tar vi det lite lugnt innan vi ska iväg igen. Trollet får sova så länge hon vill. Bara vi hinner med matning innan vi ska gå men det ska inte vara några problem!

Grått och trisst väder idag. Fast ganska bra då man inte ser de smutsiga fönstren lika bra då! Måste verkligen försöka få dem tvättade en dag i veckan!

Här ser man lite hur smutsiga dom är. Kan ju tillägga att det är två veckor sedan jag tvättade dom. Vi tackar Sven för detta!!!





Andra advent...
Publicerat den

... är nu över och här ligger vi och slappar i soffan. Jag tänkte snart lägga mig. Känns som jag håller på att få trollets förkylning så jag vill vila vad jag kan. 
 
Vi har iallafall haft en mysig helg. Tjejerna sov hela natten, ja inte Isabell då, och sedan har dagen varit ganska intensiv. Vi åt frukost, gjorde oss iordning och sedan gick vi ut till en lekplats i närheten. Uppskattades verkligen av tjejerna. Isabell sov gott i vagnen när vi var ute. Väl hemma igen blev det lite lunch och så innan rikard och tjejerna gick ut och matade fåglarna. Blev sedan innelek innan tjejernas föräldrar hämtade dem. Så mysigt har vi haft med dem. 
 
vi åkte sedan till Camilla som bjudit in på fika. Lika trevligt som alltid när vi ses. Kände när vi var påväg hem att jag höll på att bli förkyld och sen har det bara blivit värre. Trisst om jag nu ska bli sjuk. 
 
Frukostmys här hemma idag!
 



Intensiv...
Publicerat den

... men väldigt mysig dag är snart till ända. I förmiddags kom Isabells farmor på besök vilket var mysigt. Vi var ute på en lång och skön promenad. Dock började det snöa och blåsa som bara den mot slutet vilket var lite drygt. Väl hemma igen blev det fika och skidor på tv. Sedan när Irene körde hem så tog vi det lite lugnt innan det blev full rulle här hemma. Då kom nämligen tjejlogan och deras mamma hit. Vi lagade lite middag i form av tacos som tjejerna önskat. Vi har sedan lekt, ätit godis, tittat film och myst. Nu sover alla barnen och vi tittar på så mycket bättre. Efter det blir det nog sängen för denna mamman så hon är pigg imorn. De tre större tjejerna är ju nämligen väldigt morgonpigga. 

Imorn blir det väl en härlig frukost och sedan utelek. Vi har lovat att gå till eb lekplats så det blir det. Isabell får såklart också följa med om än i sin vagn. Sen blir det väl lite lunch och så innan mamman deras kommer och hämtar dom. Hon jobbar ju inatt så hon får väl sova lite först. Sen på eftermiddagen ska vi äntligen åka och hälsa på Camilla. Längesedan jag var där så ska bli kul att se hur hon fått det nu;)





Lönt...
Publicerat den

... att jag tvättade fönstren förra veckan när Sven skulle komma på besök! Kan lova att dom är allt annat än rena nu! Får väl se om och när jag hinner ut och tvätta dom igen!

Nu väntar vi på pappa här hemma. Han är påväg hem nu. Samtidigt hållet vi på att koka fudge. Får se hur det blir, har aldrig gjort det förut. Sen ikväll blir det raclette och mys;)

Dagens förkylda tjej<3


 



Det blåser visst...
Publicerat den

... lite utanför fönstren. Jag och Isabell var ute med hundarna för en stund sedan så nu blir det bara trädgårdsrastning ikväll när jag är själv. Då kan jag ju ha babyvakten med mig när trollet sover. För förhoppningsvis äter hon nattmålet nu och ska sova sen. Hon har nämligen bara sovit sammanlagt en timme idag sedan 8 i morse! 

Men som sagt, det blåser en del här utanför nu så jag hoppas jag får behålla strömmen. Blir en väldigt tidig kväll för denna mamman så hoppas jag jag får några fler timmars sömn än de senaste nätterna. 

Vi saknar såklart pappan i huset men hoppas han har det bra. Förhoppningsvis kommer han hem tidigt imorn. Öron åker även Morgan hem. Då tänkte jag passa på att städa så det är rent och fräscht till helgen. På lördag väntar övernattningsbesök i form av tre små söta tjejer! Ska bli så himla mysigt!

Vi pysslade lite i tisdags på öppna förskolan. En trött liten tomtenissa! 
Tyvärr mormor, morfar, farmor och farfar, vi behåller detta själva;)



Väldigt olämpligt...
Publicerat den

... att det skulle vara storm just idag när jag har två hundar som behöver ut och samtidigt en mindre nöjd tjej. Detta resulterade i en promenad med ganska hög ljudnivå och en vagn som gick åt olika håll med en dragande hund. Till detta lägger vi till att jag knappt sovit på hela veckan och att min man inte kommer hem ikväll. Detta resulterar såklart att jag har lite med körigt eftersom jag fortfarande har två hundar som behöver ut. Vi kan ju hoppas att lillan tillåter mig att laga mat iallafall! 

Så, nu har jag gnällt klart för idag. Jag tänkte att jag och trollet skulle vila lite nu, men hon verkar inte ha samma uppfattning!! Vi får väl se hur det går!!





Bad och ljus...
Publicerat den

... är hur man kort kan samanfatta denna dag. Ja, lite annat har vi såklart också hunnit med som promenader med hundarna, storhandling och sen har jag parat länge med en fin vän som har det tufft dessa dagar. 

Nu har trollet just somnat och jag tänkte göra detsamma. Blir sist i huset att somna idag. Alla andra snusar gott redan!!





Vi har...
Publicerat den

... haft det kul på öppna förskolan idag. Vi sjöng som vanligt och sen fick vi pyssla lite. Efter öppna förskolan gick jag och trollet till Ica och nu sover hon än i vagnen. Jag har passat på att baka lite saffransbullar nu medan hon sovit. Gjorde bara halv sats, för det går inte åt bullar här hemma. Men det kan ändå vara gott just på lucia och på julafton. Annars är jag inte mycket för det, men just de dagarna kan det vara gott. Får väl se vad jag gör i julgodisväg, men det får inte bli för mycket så det inte blir uppätet. 
 
Jag har ju fortfarande hållt på mina sockerfria veckor och försöker väl hålla det fram till julveckan. Sen den veckan blir det väl sisådär med det, för jag vill inte ha förbud då. Men efter jul och nyår så ska det tas tag i ordentligt. Då ska jag även försöka komma ut och springa någon dag i veckan utöver mina promenader. Undrars om man kan springa med barnvagnen? Annars får jag väl göra det någon kväll i veckan så kan Rikard och Isabell hänga själva den stunden. Tror det börjar bli hög tid för mannen min också att börja träna snart. Han ska ju trots allt göra en klassiker nästa år med början på Vasaloppet. Så då behöver han kanske träna lite, eller vad tror ni? Vet inte hur mycket kompisarna hunnit träna, men säkert mer än Rikard iallafall;)
 
 
Dagens bak
 
Lite pynt
Vardagsrummet i den delen som soffan står i
Adventsljusstake
Köksfönstret
 



Något...
Publicerat den

... intensiv dag igår och idag har resulterat i noll bloggning. Igår var vi i stan en sväng. Jag köpte nya vantar till Isabell och sen en ny liten termos eftersom den förra fick åka i soporna efter ett inte alltför bra omhändertagande från mig. Råkade tappa den så att locket sprack så inte mycket att göra åt. Nu har jag dock en ny så den ska jag ta väl hand om. Vantarna till trollet blev ett par termovantar. Så nu klarar hon sig nig hela vintern i vantväg! Har två par tunnare också!

Vi var ju på julkonsert igår med. Var trevligt och som sjöng fint! Påvägen hem hämtade vi Morgan som ska bo hos oss denna veckan. 

Idag var en kompis över och lärde sig att virka. Sedan gick jag, hundarna och Isabell på långpromenad innan vi stökade lite i trädgården. Sedan matlagning och nu ikväll satte jag och Rikard upp utebelysningen. Isabell hängde med i bärselen!

Nu blir det sängen för mig. Imorn ska vi till öppna förskolan för sista gången denna termin. Så måste ju vara pigg och gå upp lite tidigare än idag;)

Dagens bild är från i helgen när mina godingar läser bok!!!





Första advent...
Publicerat den

... och jag tycker mig känna lite julstämning. Idag ska vi in och träffa moster och kusiner på julskyltningen. Ska bli mysigt. Vi ska gå på julkonsert med där "morbror" är med och sjunger. Jag är ju inte särskilt kyrklig av mig, men visst kunde det vara mysigt att gå på julkonsert och mysa med mina systerdöttrar!! 

Att bero på julen så har vi bestämt oss för att inte överösa folk med julklappar och förväntar oss egentligen inga heller. Såklart kommer vi köpa till barnen och något litet till andra kanske, men inte mer än så. Vi fick frågan om vi hade dålig ekonomi (eller mer en undran) och det är inte det det handlar om. Vi har det nog bättre än många andra men det betyder inte att vi vill göra av med massa pengar på julklappar. Det är ju trots allt så att jag är föräldraledig och håller i mina dagar och till detta har vi köpt hus och bil detta året. Viktigast för mig är att träffa familjen över jul, klapparna är mindre viktiga. 

Det var mina tankar iallafall. 

Efter att ha fått den bästa skatten av alla så är allt annat inte  längre lika viktigt!!
Här på bilden är hon bara någon vecka gammal <3