Nu är det snart...
Publicerat den

... fredag igen. Känns som att veckorna verkligen rusar förbi. Imorn är det ju också den 1 februari vilket betyder att första månaden av 2013 är slut. Det har varit en intensiv men väldigt bra månad för min del.
 
Idag var det väldigt lugnt på jobbet. Många barn som är sjuka eller har syskon som är sjuka samt en hel del som var lediga. Ibland är det ganska skönt att det är lugnt men dagen känns längre då på något vis. Efter jobb blev det en promenad med Aska och sedan vilade jag en stund. Var sen duktig och diskade och fixade lite innan jag åt macka och fil som blev dagens middag. Rikard kom hem sent idag så han stannade hemma medan Aska och jag gick på promenad. Vi tränade lite när vi ändå var ute och hon var faktist väldigt duktig trots att det var väldigt länge sedan vi tränade nu. Väl hemma igen hade Rikard satt igång med lite städning. Jag satte mig direkt och klippte Askas klor och kammade henne. Känns som att det är fällning på g väldigt snart. När jag klippte klorna flög det på något vis in en bit klo i mitt oga och det gjorde riktigt ont. Var svårt att få ut den och jag fick nästan panik. Ut komden iallafall men jag har fortfarande ont i ögat. Hoppas det inte är någon fara.
 
Har också varit duktig nu ikväll och strykt lakan som legat sedan Rikard tvättade i måndags. Ja, jag vet att det kanske är gammalmodigt men jag gillar faktist strykta lakan. Så det så. Strök även lite dukar och handdukar som gömt sig i skåpet (observera att den som gömt det mest troligt inte är den som stryker i detta hushåll:)). Jag har dock inge problem med att stryka så mig kvittar det. Nu är det iallafall gjort och det är skönt.

Ska lägga mig och läsa min bok nu och Rikard kollar på TV. Känns som vi haft ett bra teamwork ikväll och är värda att bara vara!!
 
Härlig bild på vår fina hund <3



Soffhäng...
Publicerat den

... är vad jag ägnar mig åt nu;) var ju och klippte mig innan och det var skönt att bli av med lite av luggen. Sen åkte jag ut till Matilda och kollade med hästarna och så! Till min stora skräck fick jag även veta att jag skulle vara ko-vakt med. Lysande eftersom jag är totalt livrädd för kor. Men det ska säkert gå bra! Blev bjuden på mat av dem och det var skönt. Aska fick leka lite med lilla Freja (en terv på 8 mån) och gud vad dom busade;)

Näe, nu ska jag kolla på mästerkocken och sen blir det att lägga mig och läsa min bok.

Dagens bild får bli lilla Freja när hon var liten:)




En banan...
Publicerat den

... såhär till frukost innan det är dags för jobb. Äter ju ordentlig frukost sen vid 8 men dit är det ju 2 timmar.

Gårdagkvällen blev väldigt sen så jag är allt annat än pigg idag. Men det är bara att bita ihop och hoppas dagen inte blir alltför intensiv!! Ikväll blir det iallafall soffan och slappande för mig. Det kr ju trots allt Lill-lördag;)

Hoppas ni alla får en bra dag:)




Fullt upp...
Publicerat den

... är vad vi kan sammanfatta denna dagen med. Jag har ju stängt på jobbet och nu ska jag strax iväg till hundklubben för instruktörsmöte. Jag ska hålla kurs i rallylydnad i vår tillsammans med Anne och Annelie. Ska bli skoj. Var ju trots allt många år sedan jag höll kurs nu. Hoppas att mötet inte tar alltför lång tid med tanke på att jag öppnar på jobbet imorn.

Imorn efter jobbet ska jag äntligen iväg och klippa mig. Känns verkligen som det behövs. Särskilt som jag knappt ser ut under luggen. Efter frisören ska jag åka ut till Matilda och få koll på allt kring hennes hästar. Ska nämligen vara hästsaker i helgen! Plus att jag är hundvakt fr.o.m. lördag! Fullt upp då med, med andra ord;) fast det är kul! Och sen bra den dagen man själv vill ha hjälp;)

Näe, dags för lilla mig att byta om och sen sticka! Ha en trevlig kväll alla;)

Dagens bild är på radarparet Rikard och Felicia. Det blir på något vis alltid dom❤




Detta...
Publicerat den

... fick jag som mms just när jag var klar på jobbet. Rikard hade varit och målat klart så nu är det en strykning till som gäller. Får se när det blir av;)

Nu har jag diskat och fixat medan Rikard har fixat mat som nu hittar sig i ugnen. Bakad carbonara står på menyn här hemma.

Vet inte riktigt vad kvällen erbjuder sen men tror det blir relativt lugnt!!




Blev istället...
Publicerat den

... en tidig kväll för att istället läsa vidare i boken som jag började läsa när jag badade. Kan tänka mig att denna kommer vara både spännande och gripande. Helt i min stil alltså! Bjuder på bild på den och på en del av det målade taket;)




Effektiv...
Publicerat den

... eftermiddag har vi haft idag till skillnad från förmiddagen. Vid 1 åkte vi och lämnade mamma på stationen. Sedan körde vi direkt och storhandlade på Maxi så nu har vi mat ända till nästa torsdag när jag sticker till Stockholm. Tycker det är skönt att veta varje dag vad man ska laga och att det finns hemma. Det enda vi köper däremellan är mjölk och bröd och sådant. Efter handlningen åkte vi och köpte takfärg till det rummet som vi har tänkt måla. Det är bara ett rum där det inte är vitt i taket och det ska såklart bli det. Väl hemma var det bara att byta om (till dom fulaste jag hade enligt intruktionen från mamma) och sedan åkte vi till huset. Jag tog hand om målandet medan Rikard gjorde rent pannan och fyllde på pellets och så. Fick hjälp med några plankor iallafall av honom. Vi blev nästintill klara med första strykningen men hungern blev för stor så vi beslutade att göra klart imorn. 
 
Som belöning för dagens slit bestämde vi oss för att slippa laga mat och istället köpa pizza. Sagt och gjort så är Rikard nu ivä och hämtar dem=) Ska bli riktigt gott faktist. Jag är ju inget jättefan av just pizza mne någon gång ibland så är det faktist gott!
 
Ikväll blir det en lugnt och skönt för oss. Jag ska ta mig ett bad efter maten och sedan blir det väl "Så ska det låta" med lite morötter och dipp. Får väl se hur länge vi orkar hålla ögonen öppna men mest troligt blir det något mer på TV innan sängen!
 
Ser fram emot en ny härlig vecka på jobbet blandat med lite hunderi, målning, nöjen, kalas, hundpassande och förhoppningsvis renoveringsstart i huset!
 
Nu kom Rikard så nu ska vi smaska i oss pizzorna!! Ha en bra vecka alla!!
 
 



Vi laddar...
Publicerat den

... för dagens kalas. Har städat nu på morgonen medan Rikard har tvättat. Riktigt teamwork har vi haft! Skönt att ha rent och snyggt såhär i början av helgen! Idag kommer ju mamsen hit också å då vill man ju ha fint!

Som sagt snart sticker vi till tjejjerna för kalaset och vi hoppas på god fika;) hoppas också att tjejjerna blir glada för presenterna med;)

Återkommer kanske under kvällen med lite bilder;)




Torsdagen...
Publicerat den

... är förbi och imorn är det fredag. Då väntar planering hela dagen för lilla mig. Vi har en hel del som ska hinnas med så det kommer bli en intensiv dag. Kvällen blir lugnmed min man. På fredagarns är man ju alltid litet trött, eller iallafall jag. Sen på lördag är det ju kalas så då blir det ju en intensiv dag. Sen på kvällen kommer min mamma hit och det ska bli mysigt. Vi ska ju även visa henne huset. Hon verkar riktigt förväntansfull inför detta!!
 
Nu ikväll ringde föresten mamma oc sa att hennes sambo, Roffe, blivit påkärd med bilen. Gick såklart direkt in och tittade tidningen och det såg inte alltför kul ut. Som tur är så skadades han inte fysiskt men chockad var han såklart. Det visade sig att han som körde på körde mot rött ihög fart. Arg som ett bi hade Roffe gått ur bilen och frågat hur fÄn den andra körde. -Jag såg ju inget, fick han till svar. Smart kille det där och gasa igenom en korsning när man inte ser om det är rött eller grönt eller om där är bilar pga solen. Jaja, det var iallafall tur att han inte blev skadad.
 
Nu sitter vi och kollar på lyxfällan och på tal om smarta personer så är det inget man kan anklaga deltagarna i det programmet att vara. Hur kan man ens tänka att man ska handla saker när man inte har pengar. Det är vad man lär sig i första klass. Då blir det minus på kontont. Jaja, i det programmet ska jag iallafall aldrig vara med. Tror dock inte det är någon risk i och för sig.
 
Tänkte snart gå och läsa min bok och ladda hjärnan inför imorn! Trevlig kväll alla=)
 
Roffes bil
(Bild lånad från lt.se, polisen)



Lill-lördag...
Publicerat den

... är det idag och det är skönt. Idag har vi haft fotografering på jobbet och jag tror allt att alla fastnade=) Gick hem lite tidigare från jobbet idag för jag skulle iväg och det jag gjorde var mycket trevligt. Fick höra något som gjorde mig alldeles varm i hjärtat!
 
Annars har eftermiddagen varit ganska lugn. Har pratat med två av mina bästa vänner från Stockholm och det var kul. Går ju ibland alltför lång tid emellan vi ses men så fort vi patar med varandra så känns det som igår. Det är vad jag kallar riktig vänskap<3 Ska ju upp till Stockholm om två veckor men tyvärr träffar jag inte Therese då eftersom hon åker till Thailand. Nej, jag är inte alls avundsjuk;) Jag vill också åka någonstans där det är varmt och soligt. I sinom tid är det nog in tur med!!
 
Nu ska vi kolla på Mästerkocken och sen blir det lite slappande innan det blir sängen. Imorn blir det jobb 7.30-16. Sedan ska jag gå och hämta ut tjejernas paket som kom idag. Måste nog gå och köpa lite inslagningspapper med. Sedan åker jag kanske och tränar med Aska på kvällen beroende på hur pigg jag känner mig.
 
Bjuder på en söt hund idag <3
 



Det blir inte alltid...
Publicerat den

... som man tänkt sig. Detta var just vad som hände idag när något som var planerat inte blev av. Blev såklart besviken men det kommer förhoppningsvis inte dröja alltför länge tills det är dags.

Jobbet idag var toppen. Vi var vid sjön med barnen och tittade på vattenfallet. Riktigt häftigt var det och det var inte bara barnen som tyckte. Vi kunde även gå på isen vilket var lite läbbigt men ingen trillade i;)

Ikväll blir en tidig kväll. Lagade mat just när jag kom hem och nu ligger jag redan i sängen. Somnar väl inte än men ville inte somna framför tvn. Rikard tycker jag blir arg på honom när han väcker mig;)

Imorn blir det öppning på jobb och sedan måste jag ett ärende till stan när jag slutar;)

Dagens bild är ett stort minne från förra året❤❤❤

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2843101/images/2013/pic_50feef02e087c36083e127cb.jpg" class="image">




Denna dagen...
Publicerat den

... ett liv. Och det känns verkligen att jag lever idag. Natten har varit allt annat än bra. Jag har dock inte bara vaknat som jag brukar, utan inatt vaknade jag av en hemsk mardröm. Jag var på jobbet och utanför fönster och dörrar står fullt med människor med maskingevär och skjuter... Ja riktigt sjuk dröm men vad ska man göra lixom. Man kan ju inte välja sina drömmar ju!
 
Jag har iallafall haft en bra planeringsdag med mina två härliga kollegor!!Vi har fått en hel del gjort och denna våren kommer bli mycket bra känner jag! När vi var klara med all planering så fixade Rikard mat till mig och sedan har vi gått en långpromenad med lilla Aska. Vi gick förbi huset och där var allt bra. Vattnet fungerade utmärkt.
 
Nu blir det lite slappande och TV tittande och sen blir det tidig kväll. Hoppas på en bättre natt inatt. Imorn blir en minst sagt intensiv dag!!
 
Juste, jag har även beställt presenter till tjejjerna nu. Hoppas hoppas att de hinner komma till på lördag när vi ska på kalaset!
 
Tänk att en hand kan ha varit såhär liten <3
 



Denna dagen...
Publicerat den

... kunde börjat bättre än vad den gjorde. Rikard och Aska gick förbi huset på morgonrundan för att fylla pellets och så och då visade det sig att vattnet inte rann i badrummet och på toaletten. Vi fick alltså åka och försöka lösa upp detta men utan resultat. Eftersom vi skulle på kalas hos Rikardsmormor så tog vi en paus i vattenmysteriet. Vi åkte istället på kalaset där vi fick smörgåstårta och gräddtårta. Smarrigt smarrigt. Påvägen hem åkte vi förbi pappas hus med hans bastuagregat och tittade till huset. Allt såg bra ut pappsen=)
 
Väl hemma igen så åkte Rikard till huset medan jag och Aska tog tag i veckostädningen i lägenheten. Imorn ska vi sitta här hemma på planeringsdagen så då vill man ju att det ska vara rent och fint. Just som jag var klar med städningen och skulle skriva SMS till Rikard så skickar han ett MMS där han visar att han fått igång vattnet. Det verkar inte som något är sönder och ingen är gjadare än vi. Nu blir det till att hålla koll på vattnet när vi är förbi huset och låta det rinna ibland. Känns iallafall gott att problemet är löst. Nu är jag skyldig Rikard en massage och vi ska nog kolla "På spåret" sen. Blir nog en ganska tidig kväll för oss med=)
 
Veckan som följer blir en spännande vecka. Kommer också att jobba som vanligt men två dagar är det planering så då är det inte mycket tid med barnen. Men det hinner jag ta igen de andra dagarna. På lördag väntar som sagt kalas och sen kommer min mamma hit. Ska bli kul att visa henne vårt nya hus med!! Tror hon är riktigt förväntansfull att se hur det ser ut.
 
Dagens bild blir såklart på min fine man <3 Längtar så till vår nästa semester <3



Vad vi gjorde ikväll...
Publicerat den

... var att vi bjöd ut Camilla på Bar-B-Ko. Riktigt gott som alltid och vi hade en trevlig kväll. Camilla hade nämligen inte fått ngn födelsedagspresent av oss plus att hon hjälpte oss att fota bröllopet så vi tänkte att det var bra att bjuda henne på lite mat;)

Nu ska jag snart sova. Hade ytterligare en sömnlös natt inatt (sov 4 timmar) så jag har lite att ta igen. Imorn väntar kalas, titta till vårt hus, titta till pappas hus, städning och sen ska jag inte höra mer;) en intensiv dag med andra ord;)




Nu ska vi snart...
Publicerat den

... Åka och hämta Camilla. Rikard och aska har just varit ute och jag har gjort mig iordning! Idag har annars varit en lugn dag. Jag var inne i stan med tapetböckerna och bytte en grej som var fel på när vi köpte den. Sen skulle jag leta present till mina söta syskonbarn eftersom det vankas kalas nästa vecka. Hittade dock inte alls det jag ville ha så jag beställer nog istället och hoppas på att det hinner komma innan lördag:)

Önskar er alla en trevlig kväll för det ska vi ha;)




Fredagsmys...
Publicerat den

... är vad vi ägnar oss åt nu. Jobbade ju länge idag och sen var vi vid huset och kollade läget! Till middag ikväll blev det fajjitas. Riktigt gott och kul med lite omväxling mot vanliga tacosen;)

Imorn jobbar Rikard och jag måste till stan för några ärenden. På kvällen blir det trevligheter;)

På söndag väntar kalas hos Rikards mormor och vi tänkte samtidigt köra ut och titta till pappas lilla hus!

Det är kort hur min helg ska se ut, vad hittar ni på med?!

Trevlig helg mina vänner<3

Dagens bild är från morgonens promenad.




Årets...
Publicerat den

... "belgare" i både rallylydnad nybörjare och fortsättning är ingen mindre än vår lilla Aska<3 För er som inte vet så räknas resultaten för hela året ihop i en typ av poängsystem. Känns helt galet med tanke på att vi började träna det så sent som i mars. Riktigt kul är det iallafall och jag är ganska mallig nu kan jag lova.




Det var...
Publicerat den

... ljust när jag kom hem från jobbet idag. Detta visar att vi är påväg mot ljusare tider och det gör mig glad! Idag har jag ju som sagt varit och jobbat. Var många barn som insjuknat i samma maginfluensa som jag så det var väldans lugnt dagen till ära.

Rikard skrev just att han blev sen hem idag så jag får väl äta ensam. Tycker synd om honom som är iväg så länge vissa dagar. Han verkar dock tycka att det är helt okey vilket gör mig glad. Han har verkligen fått ett bra jobb och jag är stolt över honom. <3

Imorn stänger jag på jobb så efter det blir det bara fredagsmys. Sen på lördag väntar ju trevligheter med Camilla. Måste även till stan och lämna tapetböckerna och så;)

The darkness outside my window




Känner mig...
Publicerat den

... bättre och bättre och det är till och med så att jag är lite hungrig och ser fram emot kvällens middag. Har man inte ätit mat på smart två dygn så är det ju inte så konstigt. Har iallafall fått i mig mackor och dricka under fela dagen igår och idag. Man får äta ofta och väldigt lite när man återhämtar sig.

Imorgon ska jag iallafall gå och jobba igen. Jag är ju inte riktigt den typ av person som mår bra av att inte göra något så nu börjar jag lite att klättra på väggarna här hemma.

Nu väntar jag mest att Rikard ska komma så vi kan fixa ihop lite mat<3




Ledsen...
Publicerat den

... att det inte kom något inlägg mer igår men jag fick en tråkig överraskning på kvällen. Det var nämligen en lite magsjuka som kom och hälsade på i min kropp som gjorde att kvällen inte blev vad den borde. Känns verkligen som att detta var något som jag INTE behövde men det är väl bara att gilla läget. Idag känner jag mig bättre men jag har fortfarande ingen aptit och så. Mest bara vilat hela dagen. Hoppas det blir ett snabbt tillfrisknande för jag har varken tid eller lust att vara sjuk.
 
Snart kommer Rikard hem från jobbet. Hoppas han klarar sig denna gången. Han får ta en promenad med lilla Aska ikväll för vi har verkligen bara varit ute på några snabbrundor. Blir ju så när man inte har någon energi till att göra något. Ska vara hemma åtminstone imorgon också och sen får vi se!!
 
Hoppas ni som läser mår bättre än lilla jag. Känner att det blev ett väldigt negativt inlägg men klart att man inte vill vara sjuk:(



Då var...
Publicerat den

... även denna vecks igång och jag har haft en toppendag på jobbet. Sen hemma åt jag lite mellanmål och gick med aska och nu har jag vilat lite. Var just påväg till affären och inhandla ingredienser till kvällens middag. Till min stora lycka kom Rikard hem så jag får sällskap och hjälp att bära!

Skriver igen sen efter maten och utvärderar hur den blev;)




Ush...
Publicerat den

... vad trött jag var när klockan ringde i morse. Nu har jag dock vaknat till liv efter dusch och så och snart ska jag promenera mot jobbet! Hoppas ni får en bra start på veckan!




Lugn och skön...
Publicerat den

... har denna dagen varot hemma hos oss. Jag låg kvar länge länge i sängen innan det var tid att göra sig klar eftersom Anna och Maxi kom. Vi gick en lång runda och jag tror allt att hundarna var glada att se varandra igen. Det var verkligen länge sedan nu. Maxi har blivit mycket ljusare så nu är dom nästan samma färg vilket gör dem än mer lika.
Alltid med en pinne <3
Fina Aska
Maxi först och Aska där bakom
Aska
Aska nere i bild, Maxi uppe
MAxi närmast kameran Aska visar tänderna=)
Busiga vovvar
 
Har hunnit fixa lite i min garderob och sen har vi nu valt tapeter i alla rummen. Hoppas vekligen att det blir bra nu, annars får vi ju helt enkelt bara ändra. Ska bli intressant att se vad slutnotan kommer hamna på också!!
 
Nu har vi precis ätit lasagne som jag slängde ihop. Den blev mer än godkänd idag!! Nu har vi båda lite "paltkoma" så vi sitter i soffan med magarna uppåt=) Jag ska väl ta tag i disk och så sen men först ska vi nog titta på "På spåret" från i fredags. Sen ikväll tänker jag mig att ta ett långt fotbad. Var längesedan jag gjorde det nu och det är ju så himla skönt.
 
Dagens middag



Just fått...
Publicerat den

... frukost på sängen av min fina man❤ gårgagskvällen blev mycket trevlig med god mat massa prat och spel;) vi kom väl hem runt 1 tiden så det var skönt att sova ut lite idag.

Dagen erbjuder en promenad med Anna och maxi och sedan blir det nog mest bara slappande, kanske lite pyssel och matlagning. Ikväll vankas Lasagne vilket var längesedan vi åt här hemma!! Vi ska väl också ta oss igenom några tapetböcker och bestämma vad vi ska ha;)

Hoppas ni alla får en lugn och skön söndag<3

Bjuder på en härlig sommarbild<3




Lördagskväll...
Publicerat den

... och vi ska snart bege oss mot Marie och Johan. Har just gjort oss iordning nu. Det blev en hel del inköp på dagens shoppingrunda bla asksug, "pirra", panelgrund, batterier till jobbet och sen lite smått och gott. Vi var även till två färgaffärer och tittade på tapeter. I den örsta kostade tapeterna från 330 kr per rulle och där var inte riktigt några som föll oss i smaken. I den andra färgaffären (där vi också har presentkort) hittade vi massor av fina tapeter till det trevliga priset av 163 kr per rulle vilket känns lite mer överkomligt. Vi ska ju trots allt tapetsera ett helt hus=) Vi har inte bestämt oss helt än för vilka, men vi har lånat med oss tapetböcker så vi har lite tid på oss att välja. Ska bli så himla skoj sen när allt är klart i huset och vi kan flytta in och inreda!!
 
Näe, nu är det dags för oss att bege oss. Återkommer imorn igen. Då väntar även en promenad med Anna och Maxi så då kanske jag till och med tar med mig kameran så ni kan få se lite nya bilder på min stjärna <3
 
Hoppas ni alla får en trevlig kväll med mycket kärlek <3
 
 
 
Lite bilder tagna för ett år sedan på fina Aska med sina fina bebisar <3



Nu...
Publicerat den

... är vi påväg in till stan för alla våra ärenden;) återkommer när vi är hemma igen.




Äntligen...
Publicerat den

... fredagskväll vilket betyder tacomys med min fine man. Han önskar alltid tacos någongång på helgen och jag brukar inte vara svårövertalad. Idag är såklart inget undantag och vi ska väl snart dra igång med maten. Om jag inte ska låta Rikard scerva mig såklart. Jag har ju trots allt lagat mat två dagar i rad=)
 
Idag har annars varit en mycket seg dag. Känns verkligen att det var första arbetsveckan på länge. Skönt att vara igång iallafall. Redan nästa vecka kommer säkert att kännas bättre! Efter jobbet idag åkte jag in till stan för att hämta mitt körkort som hade kommit. Har ju varit utan några veckor när det andra gick ut men som tur är har jag inte blivit stoppad av farbror polisen. Var också inom hemmakväll och köpte lite lösgodis, det första på över ett år, som vi ska smaska på ikväll.
 
Imorn ska vi til stan och fixa med diverse ärenden. Har en hel del grejer som vi måste köpa. Sen ska vi till huset och pula lite och sen på kvällen väntar middag hos 'Marie och Johan. Var riktigt länge sedan som vi träffades så det ska bli mycket kul!
 
Nästa helg har vi också planerat in lite trevligheter tillsammans med Camilla. Kan ju såklart inte skriva något här eftersom hon läser men ni får såklart veta vad vi gjort efteråt.
 
För övrigt mår jag mycket bra. Känner mig verkligen glad och harmonisk samtidigt som jag är väldigt förväntansfull inför vad som komma skall med hus och så.
 
Bild från en av våra andra tackofredagar <3



Då var snart...
Publicerat den

... denna första arbetsvecka till enda. Känns riktigt skönt för man är rätt trött såhär när man varit ledig länge. Idag har det verkligen märkts på barnen att de också varit lediga länge. Sådana dagar känns man verkligen som en riktig tjatmoster, men vad ska man göra. Idag har vi iallafall haft julgransplundring och det var trevligt!! Jag var även ute ca 2 timmar med barnen. Det var kallt men kändes väldiggt friskt!
 
Väl hemma från jobbet landade jag på soffan lite innan det var dags att laga mat. Spagetti och köttfärssås stod på menyn och den blev helt okey. Idag fick jag både applåd och tack för maten :D  Direkt efter maten gick vi ut med Aska jag och Rikard. Var ute i ca en timme och det var skönt. Sen har jag också hunnit med att klippa hennes klor och kamma henne och så. Var verkligen på tiden.
 
Nu blir det lite slappande innan det blir sängen.
 
Bild från London 2011 (behöver jag säga att jag vill ut och resa?)



Lill-lördag...
Publicerat den

... och jag ska ägna kvällen åt att slappa. Idag öppnade jag ju och det var riktigt segt kan jag lova. Kom iallafall till jobbet i rätt tid och dagen har flytit på bra. Lite upprörda tankar om våra pedagogiska måltider idag. Som det är bestämt får en eller två av oss tre på avdelningen äta tillsammans med barnen och den tredeje ska bara sitta med när barnen äter utan att äta något. Tycker inte det är att vara förebilder när man inte äter det som barnen äter. Jaja, tyvärr är det inte mycket att hetsa upp sig kring men tycker att det är trist iallafall.
 
Efter jobbet var jag och Aska i huset dit det kom hantverkare. Som det ser ut nu så är det förhoppningsvis möjligt för oss att flytta in kring den 1 mars. Längtar så sjukt mycket till dess. Sålänge planerar vi allt i huvudet så att det är klart den dagen vi väl ska flytta in. När hantverkaren var klar så gick jag och Aska en långpromenad i regnet. Riktigt mysigt hade vi. Väl hemma igen var det bara att börja med middagen eftersom Rikard kom sent från jobbet. Maten stod på bordet och han verkade nöjd (trots att jag inte fick höra något "tack för maten"). Skämt åsido!!
 
Näe nu ska jag återgå till mitt slappande. Önskar er alla en trevlig kväll <3
 
Det fick bli en bebisbild på Askis med<3
 



Man ska inte...
Publicerat den

... vara negativ men kvällens föreläsning gav mig inte mycket. Kändes som det var upprepning av sådant vi redan visste plus att det fokuserade på en typ av pedagogik som vi inte arbetar utifrån på min förskola. Riktigt segt också eftersom det ligger mellan min stängning och öppning och det inte blir mycket tid hemma.

Nu ska jag snart ta min huvudvärk och krypa till kojs. Sedan dags att stiga upp 5 imorn igen;(

Dagens bild är från en härlig semester i Värmland;)




Härlig start...
Publicerat den

... på denna veckan har jag haft. Vi hade planering på jobbet först så blev mycket stillasittande. På eftermiddagen hann jag dock med att vara med de få barn som var där idag. vid sådana stunder märker man verkligen att man gillar sitt jobb. Barnen ger en så otroligt mycket tillbaka. Imorn startar dock det verkliga allvaret eftersom alla barnen då är tillbaka efter julledigheten. Blev också att jag blev kvar lite längre idag för jag började med lite pappet och tiden bara rullade iväg. Blir lätt så när man börjar med något.
 
När jag kom hem stod mannen min och gjorde middag. Ugnsbakad lax med hummersås och pressad potatis stod det på dagens meny. Riktigt mumsigt blev det. Direkt efter maten gick vi ut en lång runda med lilla Aska. Tycker det är skönt att komma ut sådär en stund efter maten. Det blir lixom ingen "paltkoma" då=)

Nnu har Rikard just kollat på Mästerkocken och jag har väl sympatisett lite. Åt en blodgrape med innan och den var riktigt god. Bra med lite C-vitamin med så att jag kan hålla mig frisk länge!!

Imorn blir det en lång dag för lilla mig. Först jobbar jag ju till kl 18 och sen ska jag direkt på föreläsning som börjar kl 18. Blir tight schema men det ska nog gå. Föreläsningen slutar inte förens 21 så är väl inte alltför pigg när jag kommer hem. Särskilt som jag börjar 6 dagen efter med!

Näe, nu blir det lite TV innan det blir sängen för denna damen. Hoppas ni alla haft en bra start på veckan!!

 
Jag vill till värmen <3



Då var det dags...
Publicerat den

... att snart pysa till jobbet. Jag och aska har just varit ute och gått en ganska lång runda. Riktigt skönt var det! Sen går jag hem till henne på lunchen och sen blir det långrunda ikväll för oss!

Ser faktist fram emot att jobba igen och få in vardagsrutiner igen. Inatt fick jag till och med sova hela natten utan avbrott vilket alltid är skönt! Så nu sparkar vi igång en ny härlig termin;)

Dagens bild är lilla Aska som alltid vill hålla vanten sista biten hem❤




Har ju glömt...
Publicerat den

... visa er en bild på mina nya superfina snickarbyxor. Det måste man ju ha nu när man är husägare och såklart valde jag rosa=)
 



Nu...
Publicerat den

... är vi klara med våra göromål för idag! Vi har visat lägenheten för två personer varav den ena verkade mycket märklig. Hoppas inte han får den med tanke på grannar och så. Annars har det blivit lite skidor och nu har vi just varit i huset med lite grejer och så! Fy vad jag längtar tills vi bor där. Passade på att mäta lite mer när vi ändå var där. Kan man inte flytta in så kan man ju planera och förbereda för allt iallafall;)

Nu har jag lagt mig i ett bad medan Rikard diskar middagsdisken. Bra fördelning;) ikväll ska vi äta marängsviss. Var sugen på det redan igår men då fanns inga maränger på affären så det fick bli idag istället. Dags att ta tag i denna danens matvanor nu tror jag bestämt;)




Storstädning...
Publicerat den

... är vad vi har ägnat oss åt denna morgon. Skönt att ha det gjort nu när vi ska börja jobba igen. Idag kommer det också tv stycken och tittar på lägenheten och då vill man ju att det ska se bra ut. Annars erbjuder nog dagen en del skidor och sen i kväll ska vi iväg till huset och fixa lite. Måste åtminstone fylla på med pellets och sen ska vi väl pula lite och fundera=)
 
Gårdagens spår gick riktigt bra med lilla Aska. Jag la ett apellspår som är 300 meter och format som en kantigt U. Hon tiog alla aportet och alla vinklar galant vilket var riktigt bra med tanke på att det var så länge sedan hon spårade. Mysigt också att vara i skogen en hel förmiddag. Gick sedan en promenad med Matilda och hundarna. Tanken var sedan att jag skulle åkt med Rikard ner till Malmö där det vankades skridskor. Men kände att jag inte riktigt hade lust samtidigt som jag kanske var lite rädd=) så jag bangade faktist det. Blev lite soffmys med fina Aska istället!!

Som sagt, imorn börjar allvaret igen. Jag har två stängningar i rad så jag får åtminstone sovmorgon=)
 
Bjuder på lite bilder från igår=)




Storstädning...
Publicerat den




Glömde bort...
Publicerat den

... att blogga igår. Vi hade trevligt på Aquakul;) riktigt längesen jag badade så länge;) kvällen igår blev lugn och skön.

Nu väntar jag på lite vänner för vi ska ut och spåra i det fina vädret;) kommer bli riktigt mysigt för det var längesen vi spårade nu;)




Blåser som attan...
Publicerat den

... ute nu inatt. Jag är såklart vaken i vanlig ordning och varit så sedan 2 typ. Riktigt tröttsamt är det. Förhoppningsvis sover jag gott inatt när vi är iväg hela dagen;)

Inte mycket mer att skriva om såhär klockan 4 på natten;(




Det närmar sig...
Publicerat den

... med stormsteg att börja jobba igen. Två veckors ledighet är verkligen skönt, men nu börjar jag känna att det är dags att komma tillbaka till vardagen igen, inte minst med tanke på mina sömnproblem. Idag har vi storhandlat för en och en halv vecka, bara mjölk och så som behöver inhandlas däremellan. Blev en himlans massa mat och vi köpte även en mindre kabinväska. Våra har nämligen gått sönder och jag åker till Stockholm i februari och behövde en väska till dess=)
 
Annars har vi såklart kollat skidorna. Attans vad bra Kalla var alltså. Ta in över 1 minut på så bra åkare är helt otroligt=) Tyvärr gick det inte riktigt lika bra för Hellner, men ändå helt okey.
 
Nu på eftermiddagen var vi i huset och kollade läget. Måste dit i helgen och fylla på med pellets och så och förhoppningsvis kommer företaget som ska renovera dit och tittar nästa vecka så att de kan börja så snart som möjligt! Längtar verkligen tills att vi kan flytta in nu. Idag mätte vi fönster och så och började planera för gardiner. Tror att det blir svarta iallafall i matrummet. Funderar på det även i vardagsrummet men vet inte om det kan bli trisst?! Väggarna kommer ju att bli relativt ljusa så vill inte ha typ vita gardiner iallafall! Har även ägnat kvällen åt att kolla runt på lite mattor och så eftersom vi måste köpa det med!
 
Imorn ska jag och Rikard hänga med hans pappa och bonnussyster till Aquakul (stavning?). Det är ett äventyrsbad som ligger i Malmö. Ska bli riktigt kul! Känns som det var minst 15 år sedan jag var iväg på något sådant. Sen kvällen blir nog lugn här hemma bara!!
 
Min vy just nu=)



Here we go again...
Publicerat den

... klockan är 5 och jag är såklart vaken. Vaknade vid 4 och har sen inte kunnat somna om. Nu ger jag upp och tänkte lägga mig och kolla någon film.

Igår när vi kom från Ikea hade jag världens huvudvärk så orkade inte blogga något. Huvudvärken är tyvärr kvar även idag och lär ju inte bli bättre av att sova för lite;(

Idag vankas iallafall lite hemligheter för mig och min man;) sen blir det absolut ett besök i huset och såklart ska vi kolla skidorna med;)




Sömnproblem...
Publicerat den

... Har jag haft under hela julledigheten. Vaknar på nätterna och kan inte somna om. Blir att jag sovit typ 5 timmar per natt vilket är på tok för lite för lilla mig. Inatt var såklart inget undantag gällande sömnen men kan ju iof bero på att jag var nervös och förväntansfull. Idag var ju nämligen dagen d här, när vi skulle skriva på kontrakt och få tillträde till huset. Det var en pirrig tjej och jag tror även kille som gick mot banken i förmiddags! Nu är äntligen huset vårt;)

Idag tänkte vi oss att åka en sväng till Ikea och köpa lite av varje. Vi har dock tänkt att inte köpa alla stora saker än eftersom vi inte kommer flytta riktigt än!

Annars blir det nog en lugn dag. Vi åker väl till huset och kollar läget och så och sen måste vi också storhandla. Ett nyårslöfte vi har är att veckohandla och skriva matsedel. Det var vi riktigt duktiga på ett tag men har kommit lite efter med!

Återkommer kanske sen med våra inköp;)

Sålänge får ni en bild på min hårförändring under hösten- från blond till brunett:)




Nystart 2013 - Återblick 2012
Publicerat den

Eftersom det under sista delen av 2012 inte blivit något bloggande så tänker jag mig en nystart med bloggning 2013. Jag har haften intensiv höst vilket gjort att jag inte prioriterat att blogga.
 
Tänkte dock börja med en återblick från vad som hände under 2012.
 
  • Såklart bestod stor del av året av jobb. Har både varit uppgångar och nedgångar där. Har bytt avdelning till de lite större barnen efter sommaren.
  • Vi förlovade oss en härlig vårdag i Forsakar. 2012-04-01

  • Vi har planerat och förberett inför vårt bröllop som ägde rum 2012-09-01. Det blev en aldeles underbar dag och vi hade en enorm tur med vädret.
  • Vi hade en härlig helg i Göteborg när grabbarna sprang Göteborgsvarvet.
  • Vi hade en härlig, men väldigt kall och blöt, helg i Stockholm när Rikard sprang Stockholm Maraton i 3 grader, blåst och regn.
  • Min syster och Stefan gifte sig en härlig och varm sommardag. 2012-06-30
  • Jag sprang mitt livs första lopp, Startskottet.
  • Jag och min svärmor Iréne åkte till Värmland en vecka.
  • Det har blivit en hel del tävlat med Aska. Vi har hunnit med att få tre titlar till under året, RLDN, RLDF samt LP2.
 
Det kanske största som hänt oss och som jag inte nämnt i bloggen än är att vi har köpt ett hus. Vi får tillträde den 2/1 2013 men kommer inte att flytta in direkt eftersom en del renovering ska göras innan. Det är ett riktigt mysigt enplandhus på 129 kvm. Tror att vi kommer trivas som fiskar i vattnet.
 
Som sagt, nu ska jag verkligen försöka komma igång med bloggandet igen. Men vad vill ni läsa om egentligen?!
 
Gårdagkvällen bjöd på god mat och trevligt sällskap!!! Nu startar vi det nya året och hoppas att 2013 blir ett riktigt bra år <3