Recept...
Publicerat den

...

Saffransbullar

100 g smör el margarin Fyllning:

5 dl mjölk 200 g rumstempererat skör

50 g jäst (söta degar) 1 dl socker

1 ½ dl socker 150 g mandelmassa

½ tsk salt 1 msk vaniljsocker

1 g saffran (2 paket)

Ca 15 dl vetemjöl Uppvispat ägg och pärlsocker

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och tillsätt därefter saffran. Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av degspadet och lös upp jästen. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig (ca 5 minuter i maskin). Jäs 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet. Knåda saffransdegen på bakbord och dela sedan degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka och bred sedan på hälften av fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär sedan i bitar.

Lägg bullarna i bakformar på plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla sedan med uppvispat ägg och stör över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

För extra lyxiga bullar, gör 1 ½ sats fyllning!!

image description






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?